Foto:

Honkbaldames nu al kampioen

Sport

Ridderkerk - Het softball dames 1 team van de Ridderkerk Rowdies mocht afgelopen zondag 1 september, al zes wedstrijden voor het einde van de competitie, de kroon op het seizoen zetten door The Stags in Etten-Leur te verslaan en zich daarbij kampioen 3de klasse te mogen noemen. Iets wat ze met verve hebben gedaan door de Etten-Leurse dames met een 0 – 12 te verslaan. Ondanks de zenuwen in de eerste slagbeurt van de Rowdies, waarin niet gescoord werd, had het team van coach Alex van Burik geen enkel medelijden met de Stags.

Werpsters Annemiek Govaert en Karin Bax aangestuurd door catcher Anika van den Heuvel zorgden samen voor de, zogenoemde, Shut-out (nul punten tegen) en ook de verdediging van de Rowdies had daar gedurende de wedstrijd een goede inbreng in door een paar mooie veldacties en geen veldfouten. Vanaf de tweede slagbeurt toen de zenuwen, en de gedachte aan een mogelijk kampioenschap, even op de achtergrond waren geparkeerd deden de dames waar ze zo goed in zijn dit seizoen; het slaan op de momenten waar het moet. Met honken bezet werd vanaf de tweede slagbeurt de weg naar de overwinning ingezet, elke slagbeurt werd minimaal 4 punten gescoord en de uiteindelijke stand van 0 – 12 op het scorebord gezet en was het kampioenschap 2019 en promotie naar de 2e klasse een feit.

Op het veld van de Ridderkerk Rowdies werd na het ontvangen van de bloemen het kampioensfeest uitbundig gevierd.