Spelmoment uit de wedstrijd tussen Slikkerveer en Rijsoord. (foto website Slikkerveer). (Foto: )

Finale Ridderkerktoernooi tussen Rijsoord en RVVH

Sport

RIDDERKERK – De finale in het Ridderkerk Toernooi gaat komende zaterdag tussen de voetbalclubs Rijsoord en RVVH. Slikkerveer en Bolnes zullen op het sportpark Bolnes tegen elkaar spelen om de derde en de vierde plaats. Die wedstrijd begint zaterdagmiddag om 12.00 uur. Het fluitsignaal van de scheidsrechter voor het begin van de finale klinkt om 14.30 uur.

De voorwedstrijd tussen Rijsoord en Slikkerveer werd woensdagavond in de stromende regen met 2-0 gewonnen door de eerstgenoemde ploeg. Slikkerveer bood goed tegenstand tegen het hoger geklasseerde Rijsoord, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Een tegenvaller voor Slikkerveer was dat aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing geblesseerd uitviel.

De goals van Rijsoord werden gemaakt door Jimmy van der Vaart in de eerste helft en Marcello Gomes da Veiga tien minuten voor het einde.

Op dinsdagavond was de wedstrijd tussen Bolnes en RVVH een waar doelpuntenfestijn. In totaal werd dertien keer gescoord, waarvan elf keer door RVVH. Bolnes opende nog wel de score, maar daarna had het weinig meer in te brengen. Duidelijk werd dat de spelers van RVVH er op een gegeven moment voor gingen om met dubbele cijfers te winnen. Enkele minuten voor het laatste signaal lukte dat, waarna zelfs nog de 11-2 volgde. Wat het zegt over de kracht van de ploeg, moet zaterdag in de finale blijken.