Foto: Hans van Oosterhoudt

Traditioneel toernooi vier voetbalclubs

Sport

RIDDERKERK – Het traditionele voetbaltoernooi tussen de eerste elftallen van de vier voetbalclubs in Ridderkerk wordt deze week gehouden. Dit keer is het terrein van voetbalvereniging Bolnes de plek waar alle vier voorwedstrijden en de finales plaatsvinden. Het belooft een spannende strijd te worden.

Loting

De door loting bepaalde indeling van de clubs is dusdanig, dat de hoger geklasseerde Rijsoord en RVVH hun voorwedstrijden tegen Bolnes en Slikkerveer winnen, die twee clubs gaan bepalen welke ploeg met de Jacques van der Linden wisselbeker naar huis gaat. Gelukkig is de bal rond en kun je nooit vooraf zeggen welke ploeg een wedstrijd wint.

RVVH

Minstens een tiental jaren lang is het RVVH die de finale wint. Met als enige recente uitzondering Rijsoord in 2016, omdat RVVH toen voor de sterkste spelers het meedoen aan het toernooi niet de beste voorbereiding op het nieuwe seizoen vond.

Lager

Inmiddels spelen drie van de vier de clubs op een lager niveau dan toen. RVVH daalde van de topklasse via de hoofdklasse af naar de eerste klasse, waar het zich afgelopen seizoen met enige moeite handhaafde. Rijsoord is er juist vlak voor de zomerstop in geslaagd als kampioen van de eerste klasse terug te promoveren naar de hoofdklasse.

Onzeker

Dat maakt het op voorhand onzeker wie het toernooi komende zaterdag gaat winnen. De finale op sportpark Bolnes, die om 14.30 uur begint, lijkt daarom een spannende strijd te worden tussen de Ridderkerkse clubs die zich aan het voorbereiden zijn op het nieuwe seizoen. Voorafgaand aan de finale vindt op hetzelfde veld om 12.00 uur de troostfinale plaats, om te bepalen wie de derde en wie de vierde plaats behaalt.

het lijkt daarom een spannende strijd te worden tussen de Ridderkerkse clubs