Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus

  Sport
De dames liepen tegen een nederlaag op (Foto Ruud de Jong)
De dames liepen tegen een nederlaag op (Foto Ruud de Jong)

"Het excuus van de verloren thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse US 2 mag niets afdoen aan de goede verdediging die maar 23 tegentreffers moest incasseren. Justin Vlasblom, Danny Kanters en Denny van den Ende scoorden dan ook een ruime voldoende. Aanvallend liep het wat minder door blessures van Marco van Laar (rug) en Vincent Du Buison (handblessure en al gauw goed voor 6 tot 12 treffers), die laatste moest zelfs de wedstrijd vanaf de tribune meemaken. Ferdy van der Jagt en Maurice van Dijken vulde de ploeg aan vanuit het tweede. Ook een solist als scheidsrechter bij een heren handbalwedstrijd is niet bevorderlijk, maar daar hebben beide teams nadeel van", was de reactie van trainer André van den Bosch na de met 20-23 verloren thuiswedstrijd.

De verrassing in het spel van Saturnus'72 is bij de tegenstanders niet onopgemerkt gebleven. Na de heenwedstrijd is de tegenstander in de tweede wedstrijd beter ingesteld op het spel van Saturnus. Zaterdagavond ging de eerste helft gelijk op. Verdedigend sterk, maar aanvallend kon de ploeg te weinig brengen. Het was dan ook 8-10 bij rust. Door een omzetting binnen de ploeg in de tweede helft kreeg Saturnus meer grip op de tegenstander. De ploegen bleven in score heel dicht bij elkaar. Aan het einde van de tweede helft werd de mogelijkheid om tot 21-22 terug te komen en er een spannend slot van te maken helaas niet benut. In plaats hiervan plaatste U.S. de beslissende treffer die de winst met 20-23 opleverde.

Zaterdag is er opnieuw een thuiswedstrijd. Om 19.30 uur komt SOS-Kwieksport op bezoek. Een ploeg die nog strijd tegen degradatie. Theoretisch moet het kunnen met negen punten verschil tussen beide teams, maar een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.

Ventura te sterk voor dames

Het was zaterdagavond een kansloze wedstrijd voor de vrouwen van Saturnus'72. Tegenstander Ventura had er duidelijk meer zin in. Vanaf de start waren de Schiedammers veel sterker en feller in de duels. Het ontbrak Saturnus aan vechtlust. Zodoende keek de ploeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan van zo'n vijf á zes treffers. Soms waren er enkele momenten dat het publiek dacht dat het toch nog goed zou komen, het verschil werd iets kleiner, maar de vreugde was van korte duur. Saturnus liet de laatste thuiswedstrijd in de zaal aan zich voorbij gaan zonder de indruk te wekken er een echte wedstrijd van te willen maken. Saturnus had wel twee kwetsuren, Kirsten Heijboer was op de laatste training geblesseerd geraakt aan haar duim en kon niet spelen en ook ontbrak Sanne Euser wegens longontsteking, maar dat had niets te maken met de instelling van de ploeg. Een wedstrijd die met 18-24 werd verloren en maar gauw moet worden vergeten oordeelde trainer Dylan Muller na afloop.

Zondag staat de laatste zaalwedstrijd op het programma. Een wedstrijd zonder belangen waarbij beide middenmoters vrijuit kunnen spelen. In Rijswijk treed de ploeg om 14.15 uur aan bij Hercules 3.

Programma

 

Zaterdag 23 maart

Heren 19.30 uur Saturnus'72/1 – SOS-Kwieksport 1

Zondag 24 maart

Dames 14.15 uur Hercules 3 – Saturnus'72/1

Dames 12.30 uur D.I.O.S. 3 – Saturnus'72/2

Heren 13.20 uur De Meeuwen 2 – D.E.S'72/Saturnus'72/2

Dames A jun. 14.45 uur Foreholte 2 – Saturnus'72/1

Heren A jun. 12.00 uur De Treffers 1 – Saturnus'72/1

Meer berichten