Foto:

Rijsoord doet goede zaken in Brielle

  Sport

Wim de Rooij

Ploeg is weer koploper

Brielle - Rijsoord heeft zaterdagmiddag goede zaken in Brielle gedaan, waar de gelijknamige thuisploeg met 0-2 werd verslagen. Door het verlies van SHO in Heinenoord en het gelijke spel van Kloetinge in Honselersdijk mag Rijsoord zich weer koploper in de eerste klasse B noemen. Grootste spelbreker deze zaterdagmiddag was de stormachtige wind.

Het zou voor beide teams en dan met name de eerste helft een erg lastige wedstrijd worden. De stormachtige wind stond schuin op het veld en Rijsoord koos ervoor om in die eerste helft te proberen van het windvoordeel gebruik te maken. Echter de stormachtige wind beïnvloedde het spel zichtbaar en beide teams hadden er, zowel aanvallend als verdedigend, last van. Na een vijftal minuten was het Brielle dat de score had kunnen openen. Een klutsbal zorgde ervoor dat Jeffrey Duijnstee kon doorbreken. Echter de verdediging reageerde attent en ondanks de hulp van Stevie Soares kwam Brielle niet tot scoren. Na ruim een kwartier kwam de eerste serieuze kans voor Rijsoord. Nelson Costa de Brito zette de bal scherp voor, maart Mike van Gool kon niet voldoende kracht achter de bal zetten om het doelman Marvin Godschalk echt lastig te maken. Echter in de 35e minuut kwam Rijsoord wel op voorsprong. Via Khalid Rahli kwam de bal terecht bij Zepp Jacobs, die volgend seizoen de kleuren van Brielle verdedigt, en vanaf de rechterkant van het strafschopgebied en gebruik makend van de storm zorgde hij voor de openingstreffer; 0-1.

De tweede helft werd door scheidsrechter Van der Perk even uitgesteld. De teams stonden al op het veld, toen een spontane hagelbui hen weer naar het veilige 'binnen' deed vluchten. Na enkele minuten kon alsnog aan die tweede helft worden begonnen en daarin werd een aanvallend Brielle verwacht. Echter met uitzondering van de eerste tien minuten viel dat alleszins mee. Er vielen steeds grotere gaten tussen de aanval en verdediging van de thuisploeg en Rijsoord maakte daarvan dankbaar gebruik. Eerst was het nog wel Stevie Soares, die een schot net over de lat van doelman Özrak zag gaan. Rijsoord loerde op snelle uitvallen en aangezien dat niet de specialiteit van Mike van Gool is werd hij gewisseld voor Casper Gerritse. Zes minuten later zou deze wissel met een doelpunt worden gehonoreerd. Er was met Khalid Rahli een snelle uitval over rechts en hij wist met de juiste precisie Casper Gerritse in positie te brengen en die had geen moeite met dit buitenkansje; 0-2. Brielle kreeg een minuut later nog een goede kans om het de laatste twintig minuten spannend te maken, maar doelman Ragip Özrak stond op de goede plaats en zou er uiteindelijk voor zorgen dat Rijsoord deze zaterdagmiddag de 'nul' vast kon houden. Door de stormachtige wind kon van een echt goede wedstrijd geen sprake zijn, maar Rijsoord heeft zich het beste aan de omstandigheden aangepast.

Meer berichten