Sterke overwinning handbalsters; Heren toch positief

  Sport
De heren zagen weer progressie in hun spel. (Foto: PR)
De heren zagen weer progressie in hun spel. (Foto: PR) (Foto: )

Ingezonden

Ridderkerk - De dames deden wat van hen werd verwacht. Winnen bij rode lantaarndrager Twist 2 in Vlaardingen. Verdedigend speelde Saturnus een sterke wedstrijd, maar 4 tegentreffers in de eerste helft, met aan het hoofd keepster Chantal Daalder.

Ook aanvallend liep het goed met de opvallend sterk spelende A junior Brit Vlasblom. Binnen 90 seconden stond er al 0-3 op het scorebord en was de eerste klap uitgedeeld. Bij rust was de stand al opgelopen tot 4-10. Twist kon hier weinig tegenover stellen. Ook in deel twee was Saturnus verreweg de beste van de twee. Saturnus drukte door en speelde haar eigen spel. Een opbouwende lijn van een basis ploeg die wekelijks wordt aangevuld met spelers uit het tweede en/of de A junioren. Met name de aanvulling uit de jeugd stemt tot tevredenheid. "De gezamenlijke training betaald zich uit. De A junioren werden kampioen en kunnen goed mee binnen het eerste. Ik ben dan ook zeer positief gestemd over de toekomst", vertelde trainer Dylan Muller na afloop van de ruim met 11-22 gewonnen wedstrijd.

Zaterdag (19.00 uur) komt Ventura 3 op bezoek. Ook een ploeg die ook in de middenmoot verkeerd. Opnieuw een graadmeter om te laten zien waar de ploeg nu staat.

Heren Gematigd positief ondanks nederlaag

Trainer André van den Bosch was na de nederlaag bij de nummer twee Het Schielicht/Ventura gematigd positief. "Ik zie de trainingen terug in de wedstrijd en we zijn na een mindere periode weer op de weg terug. Tot aan 10 minuten na rust waren we dan zeker niet de mindere (19-18)". In een volle Schiedamse sporthal, waar in tegenstelling tot de meeste hallen geen hars mag worden gebruikt, was het een aantrekkelijke handbalwedstrijd. Ventura, samen met H.V.O.S. in gevecht om het kampioenschap, had een sterke start (8-5) maar zag Saturnus'72 al gauw weer aanhaken (11-10). Een spannend gevecht met een rust van 14-13. Ook de start van het tweede deel was veel belovend. Tot aan de 10e minuut (19-18) kon gelijke tred worden gehouden. Vanaf dat moment speelden we Ventura enigszins in de kaart door na sterke verdedigende acties in de aanval zwak af te ronden. De wedstrijd duurde eigenlijk 20 minuten te lang! De conditie van de basisspelers en het gemis aan voldoende wisselspelers brak de ploeg op. Uiteindelijk verloor de ploeg met 33-26. Bij Saturnus speelde keeper Lennart Huisman een sterke wedstrijd.

De komende twee zaterdagen staan thuiswedstrijden op het programma tegen ploegen uit het "rechter" rijtje. Te beginnen met US 2 uit Amsterdam (20.25 uur).

Meer berichten