Stunt KCR: gelijkspel tegen titelkandidaat GKV.

  Sport
KCR stuntte door tegen GKV gelijk te spelen (Foto: PR)
KCR stuntte door tegen GKV gelijk te spelen (Foto: PR) (Foto: )

Ridderkerk - De korfballers van KCR deden afgelopen weekend zeer goede zaken. Zelf pakte de ploeg na een zinderende slotfase een kostbaar punt tegen het hoog geklasseerde GKV terwijl mede-degradatie kandidaat HKV/Eibernest toch vrij verrassend thuis onderuit ging tegen het tot dan toe nog puntloze Die Haghe.

In een bomvolle sporthal De Wissel kreeg het publiek afgelopen zaterdag een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. GKV schoot uit de startblokken en nam vroeg in de wedstrijd een 2-6 voorsprong. Teveel onnodige fouten aan de kant van KCR lagen ten grondslag aan deze snel opgelopen achterstand. De thuisploeg dreigde zo al vroeg in de wedstrijd in een kansloze positie gemanoeuvreerd te worden. Het team van Dennis Gaemers wist zich echter op tijd te herpakken. Zes doelpunten op rij voor de Akomar/Shipping ploeg zorgde ervoor dat de wedstrijd totaal kantelde. De bezoekers waren ogenschijnlijk de kluts kwijt en gingen de kleedkamers in met een 14 – 9 achterstand in de rust.

Lang was KCR ook in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Toch kwam de ploeg uit Gorinchem tien minuten voor tijd langszij om in de laatste minuut zelfs op voorsprong te komen. De teleurstelling bij het KCR-publiek op de volgepakte tribunes was bijna voelbaar. Zou het in de slotfase nu toch nog verkeerd gaan ?

Met nog 50 seconden op de klok mocht Mark van der Schelling voor de thuisploeg nog één vrije bal nemen. Ondanks de enorme druk toonde Van der Schelling zich een echt ijskonijn en prikte de bal binnen. "Tsja", zo liet hij na afloop weten, "op de training deze week maakte ik alle vrije ballen, dat gaf me veel vertrouwen zodat ik rustig kom blijven". Daarna miste GKV nog een vrije bal en knalde Remon de Vos in de laatste secondes vanaf de middenlijn op de rand van de korf, waarna uit de rebound Karin Vlasblom net de korf mistte. Eindstand derhalve 23 -23. Een ware thriller dus in De Wissel.

Coach Dennis Gaemers was na afloop een gelukkig mens. De tactische variant ( rebounders Arie van Pelt en Vincent van der Steen in hetzelfde vak, topschutter Van der Schelling inbrengen als invaller op de momenten dat het nodig was) was goed uitgepakt. In een sfeervol clubhuis van KCR meldde Gaemers dat zijn ploeg de handhaving in de overgangsklasse nu volledig in eigen hand heeft. En hij liet in één adem weten er alle vertrouwen in te hebben dat dit ook gaat lukken.

De komende weken wachten nu de uitwedstrijden tegen Pernix (aanstaande zaterdag, 18.00 uur in Leiden) en daarna het sleutelduel tegen HKV/Ons Eibernest.

Meer berichten