Foto:

Saturnus'72 doet goede zaken

Winst dames en heren

Ingezonden

Ridderkerk - Zowel de vrouwen als de mannen hebben zondag in de eigen hal goede zaken gedaan. De dames hebben afstand genomen van de degradatie plekken en zich genesteld in de grote middenmoot (5 ploegen) met 11 punten uit 13 wedstrijden op plaats 7. Savosa, de tegenstander van afgelopen zondag, werd hierbij gepasseerd.

De Barendrechtse tegenstander opende nog wel de score maar zag zich al snel op achterstand gespeeld worden door een ontketend Saturnus. In de 16e minuut was de score opgelopen tot 7-2. Diverse goed opgezette aanvallen werden doeltreffend afgemaakt terwijl de verdediging weinig kansen weg gaf. Van de kansen die Savosa kreeg werd het mederendeel ook nog eens geëlimineerd door een sterk optreden van keepster Chantal Daalder. Ook bij de rust was het verschil 5 treffers (13-7). Nadat eerst nog een strafworp werd gemist waren het Kimberley van Wijk en Kim Stam die het verschil opschroefde naar 15-7. Net als de laatste twee wedstrijden was er ook nu een dip in het spel van de thuisploeg. De laatste twee wedstrijden werd een zeer goede eerste helft gevolgd door zwakke tweede maar wel met een nipte winst. Savosa, met de goed spelende Danië Al-Amin, kwam terug tot 18-15. Er was even onrust binnen de ploeg. Gelukkig duurde deze dip korter dan de vorige keren en nadat Sanne Bruinzeel de ban had gebroken en Kirsten Heijboer en Romy Muller er 21-15 van hadden gemaakt was de winst binnen. De einduitslag werd 22-17.

Koploper Snelwiek is zondag de ploeg die in Rotterdam te maken krijgt met de runner-up. "Een sterke tegenstander waar we onze handen aan vol zullen krijgen. Maar als we zo spelen als in de eerste helft dan zijn er mogelijkheden", filosofeerde Muller zondag na afloop. Aanvang is 11.30 uur.

Heren

Enkele onnodige nederlagen en de ploeg had eerste kunnen staan in de hoofdklasse. Nu is het verschil met koploper Ventura nog steeds vier punten. Zondag kwam de nummer drie, Celeritas uit Bunnik, naar Ridderkerk. Uit was het nog een zwakke 26-20 nederlaag. Zondag was het echter een andere wedstrijd. Na een kortstondige achterstand (2-4) draaide de machine op volle toeren en was het verschil in de 12e minuut omgezet in een 9-6 voorsprong. Saturnus speelde goed, geconcentreerd en vanuit een gesloten verdediging met keeper Lennard Huisman in goede vorm. Het verschil liep op naar 19-12 en 22-17 bij de rust. In deel twee werd het goede spel doorgezet. De enige opvallende wissel was keeper Ralph van de Berg die het doel verdedigde op dezelfde sublieme wijze als zijn voorganger in de eerste helft. Pas half de tweede helft, 28-21, kwam was er een iet wat mindere fase. Saturnus werd slordiger en wilde te snel afronden. Danny Kanters moest met een enkel blessure naar de kant en het verschil werd iets kleiner (31-26). Maar verder liet de ploeg het niet komen (34-27) en kon Van den Bosch met een gerust hart de basis wat meer wisselen. Het eindresultaat was een verdiende 38-30 overwinning.

Zondag staat de kraker met H.V.O.S. op het programma. Deze ploeg is in hevig gevecht met Ventura om het kampioenschap (1e Ventura met 16-24, 2e H.V.O.S. met 16-23 en 3e Saturnus met 16-20). Voor Saturnus een mooie gelegenheid om te laten zien dat zij ook met de bovenste kunnen meedoen. De wedstrijd begint in Spijkenisse om 12.00 uur.