Foto:

Opnieuw 2 punten voor de handballers, maar…….

  Sport

De uitslag (23-31) doet misschien vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd was, het tegendeel was echter waar. Bij SOS-Kwieksport waren de omgevingsfactoren anders dan anders. Waar het spelen met hars in bijna alle sporthallen is toegestaan mag het in de thuiszaal van de Haagse handbalvereniging absoluut niet. Een voordeel voor de thuisploeg dus die dit bij alle thuiswedstrijden heeft. Wennen dus voor de gasten. (De discussie over hars kan je vergelijken met het kunstgras in het voetbal!) De start was hoopgevend. Binnen enkele minuten stond er een voorsprong van twee treffers op het scorebord. Helaas verviel Saturnus daarna in een oude fouten. Kwieksport speelde zonder wissels waardoor coach André van den Bosch al voor het begin had aangegeven tempo te spelen. Dit gebeurde te weinig (lees niet) waardoor de thuisploeg eenvoudig in het zadel kon blijven. Het was 6-6 na 13 minuten en zelfs 12-9 op 7 minuten voor de rust (14-14). Saturnus kon het verschil in niveau niet uitdrukken op het veld en dat frustreerde. In de rust had Van den Bosch tijd om zijn ploeg de juiste richting mee te geven. Het resultaat was dan ook aanzienlijk beter. Het tempo ging omhoog en de Hagenaars hadden moeite om bij te blijven. Diverse break-outs (Danny Kanters) monden uit in treffers waardoor het verschil kon worden uitgebreid naar 14-18. Het verschil was gemaakt en de overwinning een feit (23-31). Van den Bosch was na afloop wel duidelijk dat er zaterdag uit een ander vaatje getapt moet worden om de punten in Ridderkerk te houden.

Zaterdagavond komt de ploeg dit jaar voor het laatst voor de winterstop in actie. Het Rijswijkse Hercules 2 is om 19.30 uur de tegenstander. Een geduchte tegenstander die maar twee punten minder heeft.

Eerste schaap over de dam bij de handbalsters.

In de thuiswedstrijd met Twist 2 uit Vlaardingen bleef het te lang spannend. De thuisploeg had de wedstrijd al veel eerder in de tweede helft moeten beslissen. Nu duurde het tot de 22e minuut in die tweede helft alvorens er een gaatje van meer dan vier treffers kon worden geslagen. De eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Saturnus was dan wel kwalitatief beter, maar kon dit niet uitdrukken in treffers. Het verschil bij rust bleef beperkt tot twee treffers (13-11). Ook in deel twee lukte het maar niet om de gasten op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Het werd nog even 18-14, maar al gauw stond het ook weer 18-17. Pas vanaf de 22e minuut (19-17) kon Saturnus een gat slaan dat niet meer werd weg gegeven. Met twee fraaie treffers van Romy Muller kon de eindstand van 22-17 op het scorebord worden gezet. "We maakte het onnodig spannend, te slordig in de aanval waardoor er kansen kwamen voor Twist. Gelukkig stak keepster Melissa van den Bosch in goede doen. Als we net zo goed hadden gespeeld als de laatste (verloren!) wedstrijden, dan hadden we deze wedstrijd al veel eerder beslecht", reageerde coach Dylan Muller na afloop. "We zijn in ieder geval van de laatste plek af".

De dames spelen in de laatste wedstrijd voor de winterstop op een bijzonder tijdstip. In Schiedam is Ventura 3 om 09.00 uur (!) de tegenstander. Ook een ploeg die in het "rechter" rijtje onderin een plaats heeft ingenomen. Er zijn dus mogelijkheden om de kerstvakantie met een goed gevoel in te gaan.

Programma

Zaterdag 15 december

Heren         19.30 uur        Saturnus'72/1 – Hercules 2

Zondag 16 december

Dames                 09.00 uur        Ventura 3 – Saturnus'72/1

Dames         10.15 uur        Atomium'61/2 – Saturnus'72/2

Heren         15.20 uur        D.E.S'72/Saturnus'72/2 – Vires et Celeritas 1 (Papendrecht)

Dames A        12.10 uur        Saturnus Leiden 1 – Saturnus'72/1

Meer berichten