RVVH ging in Kloetinge in de slofaste alsnog kopje onder (Foto: Theo Leenheer)
RVVH ging in Kloetinge in de slofaste alsnog kopje onder (Foto: Theo Leenheer) (Foto: )

RVVH in blessuretijd alsnog onderuit

Theo Leenheer

Gifbeker moet kennelijk leeg

KLOETINGE – Hoe diep is de gifbeker voor RVVH? Leek de bodem al lang bereikt, de uitwedstrijd tegen Kloetinge bewees dat er een dubbele bodem inzit. Na de vroege voorsprong verloren de gehavende Ridderkerkers diep in de blessuretijd alsnog met 2-1.

De wedstrijd was voor de meegereisde getrouwen (klasse mensen!) goed begonnen. Een fout in de opbouw bij Jeroen de Jonge van Kloetinge werd door Brandon Könemann resoluut afgestraft in de derde minuut, 0-1. Te snel was het daarna weer gelijk. Kon na tien minuten de corner van links nog met moeite worden gepareerd, de daarop volgende corner van rechts werd na een scrimmage eerst op de lat gekopt waarna Roy Mulder er als eerste bij was om de rebound binnen te koppen, 1-1. Daarna ontspon zich een matige en gelijkopgaande wedstrijd zonder echt grote kansen waardoor het evenwicht bij de rust dan ook terecht was.

Na de rust een langzaam wat meer aandringende thuisclub maar grote kansen ontstonden er niet. In de slotfase veranderde dat. RVVH kreeg eerst een grote kans toen invaller Diego Rietveld over rechts door mocht gaan en de bal panklaar legde voor de mee opgekomen Donovan Lioe Anjie die zijn te zachte inzet echter gestopt zag worden door keeper Mitchell Braafhart. De blessuretijd was RVVH uiterst slecht gezind. Eerst moest RVVH met tien man verder toen de weer prima spelende Christiaan Sprangemeijer met een naar het zich laat aanzien ernstige enkelblessure uitviel terwijl er al drie keer was gewisseld. Enkele minuten later, inmiddels de 95e minuut, belandde een vrije trap van de rechterkant van Xander van de Poel bij de tweede paal voor de teveel vrij gelaten de Jonge, die van dichtbij zijn eerdere fout goedmaakte waardoor het Wesselopark ontplofte, 2-1. Met de moed der wanhoop probeerde RVVH nog iets te forceren. Na bijna acht minuten extra floot scheidsrechter Van der Perk hij voor het laatst en was een strijdend RVVH een niet gewenst lichtpuntje rijker namelijk de rode lantaarn.