Rijsoord kon zaterdag geen potten breken (Foto: PR)
Rijsoord kon zaterdag geen potten breken (Foto: PR) (Foto: Picasa)

Rijsoord loopt achter de feiten aan

  Sport

Ingezonden

Te veel kansen onbenut

BERGSCHENHOEK – Er zijn wel eens van die wedstrijden dat je vanaf de eerste minuut achter de feiten aan loopt en uiteindelijk de deksel op je neus krijgt. Het overkwam Rijsoord zaterdagmiddag in Bergschenhoek, waar de wedstrijd met een 5-2 nederlaag werd afgesloten.

Zoals aangegeven liep Rijsoord deze wedstrijd continue achter de feiten aan. Al in de derde minuut kwamen de Kraaien op achterstand. Crossifixio Goeloe viel over rechts aan en liet Mike van Dongen zijn hielen zien. In het strafschopgebied kon de uitgespeelde verdediger niet veel meer uithalen en toen was het voor Roy Eekman, ook een speler met een verleden in Rijsoord, vrij eenvoudig om de openingstreffer aan te tekenen; 1-0. Rijsoord kreeg legio kansen maar vergat te scoren, tot een half uur spelen, toen een voorzet van Jimmy van der Vaart bij Mike van Gool terecht kwam. In het strafschopgebied hield hij de bal goed onder zich, waarna Nelson Costa de Brito er uiteindelijk de gelijkmaker van maakte; 1-1. Een frommelgoal, maar ook die tellen.

Daar waar iedereen verwachtte dat Rijsoord nu orde op zaken zou stellen, was het toch weer de thuisploeg die de voorsprong opeiste. Vier minuten na de gelijkmaker stond de 2-1 alweer op het scorebord. Twee verdedigers van Rijsoord liepen elkaar knullig in de weg en Jeremy Stork had de bal maar voor het intikken. Weer moest Rijsoord een achterstand rechtzetten. In de extra tijd van de eerste helft was de voorsprong van de thuisploeg nog bijna verder opgelopen, maar Nick Walbeek zag zijn vrije schop op de kruising uiteen spatten.

Langszij

Zes minuten na de rust kwam Rijsoord weer langszij en weer dachten de trouwe meegereisde supporters dat het goed zou komen. Zepp Jacobs ging prima diep over links en speelde de bal door op Mike van Gool. Die bedacht zich geen moment en bracht Jimmy van der Vaart in stelling. Doelman Gaerthe was kansloos op zijn onhoudbare inzet; 2-2. Echter met nog iets meer dan een half uur te spelen was er weer geklungel in de verdediging van Rijsoord. Yousif de Kock mocht zelfs tweemaal 'aanleggen' om uiteindelijk de 3-2 te scoren. Vier minuten later liep de thuisploeg uit naar 4-2 door een doelpunt van Mitchell Hendriks en zes minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Stork bij een uitval de vijfde treffer voor BVCB aantekenen..

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk, dat twee punten meer heeft dan Rijsoord. De Westlanders wonnen zaterdagmiddag ruim van degradatiekandidaat De Meeuwen.

Opstelling: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Bruto – Berry de Groot (70. Casper Gerritse) – Jimmy van der Vaart (63. Patrick Berends) – Khalid Rahli – Mike van Gool – Stephan Ooms – Mike van Dongen (70. d'Angelo da Silva) – Zepp Jacobs.

Meer berichten