Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer verslaat Stolwijk

ingezonden

Ploeg klimt naar vijfde plaats

Ridderkerk - Op zondag 28 oktober speelde Slikkerveer thuis op het eigen Reijerpark tegen Stolwijk. Voor beide ploegen stond er veel op het spel, want alleen bij winst blijft het zicht op de 'kopgroep' van de ranglijst aanwezig

Slikkerveer kreeg meteen in de tweede minuut al een kans om de score te openen. Via een klutsbal schoot Rene Beute de bal bijna al meteen binnen, maar verdedigers van Stolwijk blokkeerden de kans. Precies na een half uur spelen zette Slikkerveer de versnelling in zo leek het. Een eerste kans was een schot van Damion Janssen op de lat en in de rebound schoot Rene Beute tegen de uitkomende goalie op.

In de 33-ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Via een aanval over meerdere schijven werd vanaf de rechterflank voor gegeven en in het centrum goed ingekopt door Cerezo Fung-A-Wing: 1-0. Nog geen minuut later bediende Chevillio Halden precies op maat in het centrum van de aanval Cerezo Fung-A-Wing, die hard uithaalde in de bovenhoek: 2-0.

Na de thee ging Slikkerveer door met kansen creëren, maar had het moeite om de wedstrijd in het slot te gooien. Chevillio Halden schoot in de 53-ste minuut voorlangs, waarna de bal maar net naast ging. In de 64-ste minuut werd Rene Beute goed diep gestuurd, die de bal op zijn beurt goed terug legde op de meegekomen Cerezo Fung-A-Wing, maar zijn schot werd nipt via de knie van de keeper naast gewerkt.

Een minuutje later was het Damion Janssen die in de zestien naast schoot na een fraai wippertje van Cerezo Fung-A-Wing. Met zoveel kansen onbenut kregen de bezoekers daarna toch nog wat nieuw elan. Invaller Marco Verkaik kopte in de 72-ste minuut meteen raak: 2-1. Onder de lat was net Patrick Werkhoven vervangen door Luke van der Steen, die daarmee geen fijne start maakte.

In de 75-ste minuut stond Luke van der Steen aan de basis van de 3-1. Zijn uittrap werd door Cerezo Fung-A-Wing verlengd op Dylan Vrijman, die langs een verdediger toch nog de bal van de achterlijn voor kon geven op Chevillio Halden in het centrum van de aanval, die op zijn beurt de bal eenvoudig in het doel kon schuiven. Dertien minuten voor tijd maakte Cas Leenders, na negen maanden blessureleed, zijn rentree in het eerste elftal en mocht Rene Beute naar de kant. In de 84-ste minuut werd het toch nog weer spannend in de wedstrijd. Stolwijker Joost van Niekerk schoot een vrije trap laag binnen: 3-2. Stolwijk gooide alles op de aanval om er nog een puntje uit te slepen, maar het was Slikker pakte de winst. De ploeg van André Stafleu klimt nu naar de vijfde plaats.

Opstelling:

Patrick Werkhoven (67 – Luke van der Steen), Iwan Tewelde, Danny Rijnberk, Boy van Reede (55 – Kenchi Orcardio), Nick Geluk, Damion Janssen, Dylan Vrijman, Rene Beute (77 – Cas Leenders), Jesse Ringlever, Chevillio Halden en Cerezo Fung-A-Wing.