Rijsoord deed zich zelf zaterdag te kort door nipt te verliezen (Foto PR)
Rijsoord deed zich zelf zaterdag te kort door nipt te verliezen (Foto PR) (Foto: Picasa)

Rijsoord doet zichzelf te kort bij SHO

  Sport

Ingezonden

Knieblessure Gerardus

OUD-BEIJERLAND – Zaterdagmiddag heeft Rijsoord in de competitiewedstrijd te weinig gekregen. Daar waar de thuisploeg er met de volle winst vandoor ging, was een gelijkspel beter op zijn plaats geweest. Maar goed beschouwd hadden beide ploegen geen punten verdiend, want echt goed was het deze wedstrijd niet. Er werd te slordig gespeeld, waardoor van beide kanten veel aanvallen op niets uitliepen. En SHO had in spits Joost Both een prima invaller, die uiteindelijk deze wedstrijd het verschil maakte.

Hopelijk valt de blessure van de uitgevallen Darlison Gerardus mee, want de verdediger moest al in de eerste helft met waarschijnlijk een knieblessure gewisseld worden. En trainer Steef Buijs heeft al problemen in de verdediging, want ook Ard Hartman is de komende wedstrijden vanwege een blessure afwezig.

De thuisploeg ging voortvarend van de kant en al direct na de aftrap en met nog maar twintig seconden op het scorebord ging een eerste schot net naast het doel van Ragip Özrak. SHO zou in de aanvangsfase nog meer mogelijkheden op een openingsscore krijgen, echter het vizier stond nog niet op scherp en ook de lat zorgde er een keer voor dat Rijsoord niet snel tegen een achterstand aankeek. Na een kwartier was de storm in Oud-Beijerland een beetje geluwd en kon Rijsoord meer en meer in het eigen spel komen. Enkele aanvallen werden opgezet, maar de echte zuiverheid ontbrak. Ook bij SHO bleek die scherpte te ontbreken. Na bijna een half uur spelen kwam SHO dan toch op voorsprong door een doelpunt van Bob Vermunt; 1-0. Bij een duel liep Darlison Gerardus een ogenschijnlijk zware blessure op, toen zijn been in het kunstgras bleef staan en hij zijn knie verdraaide. Scheidsrechter Wolf liet doorspelen en SHO kon een uitval opzetten.

Die werd door Vermunt succesvol afgerond omdat bij Rijsoord even de organisatie weg was. Rijsoord was woedend op de scheidsrechter, maar die draaide zijn beslissing niet meer terug. Het kwam de sfeer in het veld even niet ten goede, maar na de rust zou die er wel weer zijn. Gerardus werd vervangen door Stephan Ooms. Vier minuten voor tijd was het Khalid Rahli, die de verdiende gelijkmaker het scorebord zette; 1-1. Een strakke voorzet van rechts van Melvin Zaalman rondde hij prima af. Doelman Peter Konings was kansloos.

In de tweede helft had Rijsoord de controle over het spel, maar de precisie bleef ontbreken waardoor aanvallen niet echt gevaarlijk werden. Twaalf minuten voor tijd kwam SHO op voorsprong. Invaller Joost Both rondde een aanval doeltreffend af; 2-1. Assistent-scheidsrechter Mike Verhoeven vlagde voor buitenspel, maar dit werd niet overgenomen door scheidsrechter Wolf. Twee minuten later trok Zepp Jacobs de stand weer gelijk: 2-2. Vijf minuten voor tijd was het weer Joost Both, die voor veel vreugde bij de thuisploeg zorgde: 3-2. Zaterdag komt Kloetinge op bezoek.

Meer berichten