Rijsoord deed zich zaterdag te kort (Foto: PR)
Rijsoord deed zich zaterdag te kort (Foto: PR) (Foto: Picasa)

Slechte start Rijsoord voor de beker

  Sport

Ingezonden

KRUISLAND – Onder de rook van Steenbergen was zaterdagmiddag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Na een voorbereiding met wisselende resultaten was dit een eerste test waarin het om het 'echie' ging. De eerste wedstrijd, een bekerwedstrijd, op het programma was tegen de zondag tweedeklasser Sc Kruisland. Een wedstrijd die pas om 17.00 uur begon en uiteindelijk in 1-1 eindigde en dat mag voor Rijsoord als een slechte start beschouwd worden.

Trainer Steef Buijs had geen personele problemen en dus kon Rijsoord op volle sterkte naar Brabant afreizen. Van de tegenstander was niet zo veel bekend, maar een tweedeklasser moest niet al te veel problemen opleveren, zou je denken.

Vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Elissen bleek Kruisland over een technisch vaardig team te beschikken, dat zich niet zomaar gewonnen zou geven. Het was zelfs de thuisploeg, die in de 11e minuut op voorsprong had moeten komen. Echter Issam Dahmani verzuimde oog-in-oog met doelman Ragip Ozrak de score open te breken.

Drie minuten voor de rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Dahmani kreeg in een kluts op de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar voor doelman Ozrak in het doel; 1-0.

Na de rust twee ongewijzigde teams en Rijsoord had kennelijk niet veel geleerd in de rust, want te vaak werd onnodig balverlies geleden en dat zorgde weer voor een uitval van de thuisploeg. Mike van Gool scoorde, nadat bij Kruisland Issam Dahmani wegens spuwen weggestuurd was, 1-1.

Rijsoord probeerde daarna nog wel de winst naar zich toe te trekken, maar daarvoor bleef de echte zuiverheid ontbreken en gingen te veel passes de mist in. Zaterdag speelt Rijsoord thuis tegen Bruse Boys Aanvang 14.30 uur.

Meer berichten