Simpele winst Rowdies

Sport

Ridderkerk - De Ridderkerkse Rowdies boekten zondag een eenvoudige overwinning op Jeka. De thuisploeg kwam geen moment in de problemen tegen de Bredanaars.

Vier honkslagen resulteerden al in de eerste inning in een 2-0 voorsprong. De bezoekers scoorden in de tweede inning tegen, maar in de gelijkmakende slagbeurt liepen de Rowdies uit naar 5-1. De punten werden binnengelopen op tweehonkslagen van Evander Wawoe en Tim van Toorn. Daarna wist Jeka iets van de achterstand in te lopen door punten te sprokkelen in de derde en vierde inning. Verder dan 5-4 kwamen de gasten niet. Johan Spijkerman antwoordde in de vierde inning met een driehonkslag, waarmee hij vrijbaan gaf voor de 6-4. De beslissing viel in de vijfde slagbeurt. Nadat de Rowdies weer snel kwamen tot drie uit kwam de werper van Jeta in de problemen. Hij werd gewisseld toen alle honken bezet waren. De nieuwe man op de heuvel kon het tij niet keren. Een tweehonkslag van Paul van Ostaijen bracht 8-4 op het bord en daarna kwamen er weer twee lopers binnen op een tweehonkslag van Marvin Revier. De tweede werper van Jeta kon ook niet voorkomen dat de 11-4 viel. De resterende innings leverden geen scores meer op. De Rowdies verzuimden in de zevende inning om de wedstrijd definitief af te maken. Aan een tweehonkslag van Wawoe werd onvoldoende vervolg gegeven om de voorsprong boven de tien te brengen. Daarna werd de wedstrijd op slot gegooid door Shawn Ros, die voor de laatste twee innings Ronald de Bont op de heuvel mocht aflossen.

Shopbox