Foto:

Zonnekind examens

Sport

Afgelopen dinsdag was een dag waar naar uit werd gekeken. Er werden examens in de kunst van Aikido gedaan bij het Zonnekind. Mooi om te zien hoe de onzekere pubers vol zelfvertrouwen zijn. Eén van de jongens komt naar me toe en vertelt dat er vandaag de examens zijn. Ik vraag hem of hij het spannend vindt waarop hij antwoordt dat als je het niet kan, je niet mee mag doen. "Ja," zeg ik "maar je moet het nu wel laten zien." "Dat weet ik," vertelt hij met een grote glimlach, "maar ik kan het!"

Ridderkerk - Ook mijn zoon van 14 van is één van de examenkandidaten. Al lange tijd wilde hij gaan sporten, echter ik wist maar niet waar. Mijn kind met o.a. autisme is niet zo makkelijk ergens te plaatsen helaas, hij is een uitzondering tussen de uitzonderingen. Het Zonnekind kwam op ons pad en het blijkt een schot in de roos. Een plek waar hij zichzelf kan zijn. Hij gaat met plezier. En je ziet hem zichtbaar vooruit gaan. Vooral op sociaal gebied. Aikido doe je niet alleen, je doet het samen, je helpt elkaar en zo kom je verder. Dat leert hij bij Aikido en ongemerkt zie ik nu dat hij dat ook buiten de lessen toepast. Voor het eerst in zijn leven heeft hij vrienden.

Als de examens zijn afgerond blijken alle kandidaten geslaagd. Super trots op elkaar en op zichzelf vieren we een klein feestje. Na de zomervakantie gaan we weer samen verder, thuis blijven we oefenen. Wil jij ook Aikido ontdekken? Er is nog plek.

Shopbox