Homeruns bezorgen Rowdies de winst

Sport

Na 5 homeruns, waarvan 3 van Matthijs Bakker die daarmee goed was voor 7 gescoorde punten, en een 15 – 16 winst tegen Blue Birds in het voorgaande weekend, zo waren de rake klappen het afgelopen weekend ook weer goed voor de 5e overwinning van de Ridderkerk Rowdies en de derde op rij.

Ridderkerk - In de wedstrijd tegen Blue Lions uit Tilburg werd het van begin af aan een pitcherduel, Rowdies kon de geworpen ballen van de pitcher van Blue Lions niet goed weg krijgen wat zorgde voor veel vangballen en Blue Lions kreeg helemaal geen vat op de worpen van pitcher Shawn Ros van Rowdies die de hele wedstrijd zou domineren op de heuvel. Resultaat een 0–0 stand in 2e inning. Blue Lions kreeg wel een loper op de honken in de 1e helft van de 3e inning maar die kwam niet verder door de goede verdediging van Rowdies die werper Ros hier met goed verdedigend veldwerk hielp om uit de inning te komen. In de gelijkmakende 3e slagbeurt opende Rowdies de score door een solo homerun van Evander Wawoe die de bal ver over de hekken sloeg om de 1 – 0 op het scorebord te zetten.

Hierna werd het weer goed gooien en verdedigen aan beide kanten wat resulteerde in heel veel acties in het veld en ook veel vangballen maar geen scores. Pas in de zevende inning werd de 1 – 0 aangepast op het scorebord door een homerun van Calvin van Velzen die de bal ver het Oosterpark in sloeg en zo de stand op 2 – 0 bracht. In de 8e inning werd de basis voor de overwinning gelegd. Blue Lions kon in hun 8e slagbeurt wederom geen potten breken tegen pitcher Ros die deze inning afsloot met een 3 slag en op dat moment in totaal maar 27 slagmensen tegenover zich gezien had en dat is voor honkbal begrippen een topprestatie. Rowdies profiteerde van een veldfout van Blue Lions in de gelijkmakende 8e inning en kreeg een honk bezet, Evander Wawoe sloeg daarna een goede honkslag waardoor het eerste en tweede honk bezet werden, door coach Arno Seltenrijch kreeg catcher Tim van Toorn de opdracht om zich, door middel van een stootslag, op te offeren en zo 2 man in scoringspositie te brengen, wat ook goed werd uitgevoerd. Met het 2e en 3e honk bezet was een goed klap genoeg om een of twee punten te scoren, maar Johan Spijkerman zorgde met de 3de homerun van Rowdies die middag dat er zelfs 3 punten over de thuisplaat kwamen en een 5 – 0 stand aan het einde van die 8e inning op het scorebord stond. Shawn Ros was als werper op weg naar een shut-out game (0 punten tegen), maar helaas was de verdediging van Rowdies misschien al iets teveel met de mogelijke overwinning bezig. Twee veldfoutjes en pas de derde en vierde honkslag van Blue Lions zorgde ervoor dat er in die 9e slagbeurt toch nog twee punten door Blue Lions konden worden gescoord. Het werd desondanks toch een klinkende 5 – 2 overwinning voor Rowdies.

Shopbox