Degradatie RVVH

Door: Theo Leenheer

HOORNAAR – Wat er al weken zo niet maanden aan zat te komen is dan nu definitief gebeurd. RVVH moest winnen van SteDoCo om nog kans te houden op nacompetitie maar verloor met 2-0 waarmee de Hoornaarse ploeg de derde periodetitel opstreek. De afdaling naar de eerste klasse was daarmee een feit. Achteraf bleek dat zelfs winst niet meer had volstaan daar Rijsoord in de blessuretijd alsnog won van Jodan Boys.

RVVH begon slecht aan deze must win wedstrijd want al na vijf minuten keek het tegen een achterstand aan. Hakan Tokul vond met een cross bal vanaf links aan de rechterkant Jay Jay Meierdres die vrij de zestien kon binnen dribbelen om vervolgens met een mooie boogbal Danny Spelde te verrassen, 1-0. Daarna een fase in de wedstrijd die duidelijk voor RVVH was maar waar weer eens het euvel van het scoren aan het licht kwam. Mooie kansen werden er gecreëerd maar niet afgerond. De ruststand werd dus 1-0, waar SteDoCo blij mee kon zijn.

Na de rust direct een mooie RVVH aanval met Papito Merencia en Rekondie die met een mooie pass de opkomende Kloppert voor de keeper zette. Zijn inzet werd echter weer een prooi voor Smith. Dan na een klein kwartier in die tweede helft slaat het noodlot definitief toe voor Hercules. Een corner van Jordey van Dam van de linkerkant kon in het centrum door Bryan Jongeneel vrij worden ingekopt, 2-0.
Daarmee leek de wedstrijd definitief gespeeld. SteDoCo hoefde niet meer en kon zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie en RVVH kon niet meer al probeerde men het nog wel. Na iets meer dan 90 minuten blies de degelijk en goed leidende scheidsrechter J. Aafouallah voor het laatst en was RVVH weer eerste klasser.

Een op scorend vlak duidelijk tekort komend RVVH moet het opnieuw gaan proberen in een lagere afdeling. Opvallende statistiek daarbij is dat RVVH over het hele seizoen stabiel onder de maat heeft gepresteerd. Drie periodes van tien wedstrijden leverden alle drie slechts acht puntjes op waarmee aangetoond werd dat RVVH over het hele seizoen te laag heeft gestaan om enige rol van betekenis te kunnen spelen. Dan is de degradatie op basis van deze statistieken (helaas) nog terecht te noemen ook. Een harde constatering maar de feiten liegen nooit.

Shopbox