Foto: Roelie 't Jong
Foto: Roelie 't Jong (Foto: Roelie 't Jong)

Slikkerveer verliest onnodig

  Sport

In Delft speelde Slikkerveer op Eerste Paasdag tegen het plaatselijke Concordia, dat al stamt uit 1885. In de openingsfase van het duel keken beide teams de bekende 'kat uit de boom' en waren er amper kansen.

Delft - De eerste kans voor Slikkerveer was in de zeventiende minuut toen Joery Josee de bal prima diep stuurde richting Jair Umarella, die tussen twee verdedigers heen leek te kunnen opstomen richting het doel. Een tegenstander pakte hem echter vast, maar scheidsrechter Mourabit had het gezien en legde de bal op de penaltystip. Rene Beute schoot echter net naast. Drie minuten later kreeg ook Concordia haar eerste kans. Een vrije trap van zo'n 20 meter werd met een stuit lastig op doel geschoten door Benjamin Groen, maar Mitchel van der Spoel hield de bal goed tegen en Damion Janssen werkte de bal meteen weg. Twee minuten later mocht Thomas Bouwer alleen op Mitchel van der Spoel af gaan, maar die redde miraculeus met de hand. In de 32-ste minuut was het Slikkerveer waar Rene Beute Ronald Capelle goed diep stuurde, die oog in oog met de Delftse goalie tegen de paal schoot. Zes minuten voor de rust was het wel raak. Een corner van Rene Beute werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Concordia, waarna Jair Umarella via de keeper scoorde: 0-1.
In de tweede helft bleef het spel ook over en weer golven. In de 60-ste minuut was het wel raak. Benjamin Groen werd in de zestien over de grond aangespeelde en hij tikte beheerst de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Slikkerveer kende in het eerste deel van de tweede helft amper kansen. Mitchel van der Spoel moest daarentegen wel een paar keer handelend optreden. Pas vijf minuten voor tijd kreeg Slikkerveer een grote kans om de winst naar zich toe te trekken, maar Jair Umarella kopte een voorzet van Joery Josee naast. Twee minuten later werd een verkeerde pass op het middenveld onderschept door de thuisploeg, die de bal meteen de diepte in stuurde. Thomas Bouwer benutte het buitenkansje: 2-1.

Meer berichten