KCR gaf Rust Roest nog twee punten cadeau.

KCR sluit zaalseizoen verliezend af

Sport

Ridderkerk - Voor de voorjaarsvakantie speelde KCR zich nog veilig tegen GKV/Enomics. Niet alleen de laatste korfbalwedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag gespeeld, maar ook de laatste wedstrijd in sporthal De Fakkel, de laatste keer dat Martijn Gorter de scores omriep en ook werd afscheid genomen van Kelly Slikboer. Slikboer moet haar korfbalschoenen wegens een knieblessure aan de wilgen hangen. KCR wist deze laatste wedstrijd helaas niet te winnen en gaf degradant Rust Roest nog twee punten cadeau.

Rust Roest kwam al snel op een 0-2 voorsprong. KCR herpakte zich echter enigszins en nam de leiding over tot 10-7. Vervolgens zakte de ploeg van Glenn de Vries weer in en wist Rust Roest bij rust weer op gelijke hoogte te komen: 11-11.

Na rust keek de thuisploeg alleen nog maar tegen een achterstand aan. Van 11-11 ging de stand naar 12-16. De AKOMAR Shipping-formatie leek vervolgens de draad weer op te pakken en kwam opnieuw terug tot 16-16. In de laatste vier minuten van de wedstrijd scoorde Rust Roest echter nog drie keer, waardoor de eindstand werd beslist op 16-19.

Geen beste wedstrijd van de Ridderkerkers, zeker met vooruitzicht op het veld. Daar moet de ploeg van De Vries aan de bak om niet te degraderen naar de Eerste Klasse. Met slechts 1 punt ziet het er slecht uit voor KCR. Zij minstens 10 punten behalen om te handhaven. De eerste wedstrijd is op 31 maart tegen BEP in Purmerendom 15.30 uur.

Shopbox