Tien minuten goed handbal bleek te weinig voor de heren. (Foto: PR)

Tien minuten handbal is te weinig

Sport

Ridderkerk - Zowel de dames als de heren handballers van Saturnus'72 kunnen afgelopen zondag terug kijken op tien goede minuten! Voor de dames was dit voldoende om de overwinning binnen te halen, bij de mannen lag dit anders!

De vrouwen hadden hun eerste zaalwedstrijd bij T.O.G.B. in Berkel en Rodenrijs. Zonder Kim Stam, had eerder die week een auto ongeluk gehad, maar met Britt van Geenen was de start uitstekend. Binnen tien minuten stond de ploeg op een ruime voorsprong. Helaas werd de kwaliteit van de wedstrijd hierna minder. T.O.G.B. kon niet beter en Saturnus had moeite om het spel te maken. Toch bleef de ploeg aan de goede kant van de score. Bij rust was het 9-12. Ook na de thee was Saturnus sterker, maar echt oogstrelend werd het nooit. Uiteindelijk werd de verdiende overwinning met 16-21 binnen gehaald. Romy Muller was sterk in de verdediging en scoorde ook nog vijf treffers. Als verzachtende omstandigheid mocht wel het grote aantal blessures worden opgevoerd.

De algehele verwachting bij de heren was dat men het lek boven had na twee opeenvolgende overwinningen. De uitwedstrijd bij H.V.O.S. mocht dan ook geen probleem zijn. Zo leek het ook in de eerste 10 minuten. Saturnus kwam op een fraaie 2-6 voorsprong. De Ridderkerkers werden slordiger en de thuisploeg kon aanhaken. In de 16e minuut stond het 7-9 en vier minuten later was de achterstand met 10-9 een feit. Saturnus gaf het initiatief uit handen. Volkomen onnodig. Er was irritatie naar de scheidsrechter waardoor er ook een aantal tijdstraffen vielen. Ook werden strafworpen niet benut. Te veel spelers speelden onder hun niveau, ingrijpen was daarom eigenlijk ook niet mogelijk. Eén wisselspeler en een keeper is op dit niveau dan eigenlijk ook te weinig. Het verschil werd opgeschroefd naar 15-12. Geen moment was er een gevoel dat een nederlaag afgewend kon worden. Saturnus miste creativiteit en bleef daarom achter de Spijkenissers aanhollen. Pas in de laatste 10 minuten was er weer iets van fanatische te zien bij de Ridderkerkers (22-18), maar de punten bleven na een 29-23 uitslag in Spijkenisse.

Zondag gaat de competitie weer verder met twee thuiswedstrijden. Om 13.10 uur komen de dames van Conventus uit Zwijndrecht op bezoek. Een ploeg die inmiddels twee nederlagen heeft staan en opzoek gaat naar punten. Saturnus is gewaarschuwd. Daarna volgt om 14.35 uur de mannen wedstrijd tegen SOS-Kwieksport. Een tegenstander die nog maar één nederlaag op zijn conto heeft staan. Toch zijn er ook hier mogelijkheden mits de ploeg het niveau haalt van de laatste twee thuiswedstrijden en de blessures weer verleden tijd zijn.