Robert van Pelt. (foto: Arco van der Lee)

Robert van Pelt stopt met actieve rallycarrière

Sport

Ridderkerk – Motorrijder Robert van Pelt zal niet terugkeren in de aankomende editie van de Dakar-rally. Dat heeft de sporter uit Rijsoord vandaag (donderdag) bekendgemaakt. Hij is tot de conclusie gekomen dat zijn doel, een plaats in de top-20, niet haalbaar is.

Van Pelt heeft het besluit genomen 'met tegenzin en voldoening'. "Het is een besluit van mij waar ik honderd procent achter sta, maar toch doet het zeer om alles wat ik in die vijf jaar heb opgebouwd, geen vervolg zal geven. Ik ben trots op wat we hebben bereikt. We, omdat ik het niet alleen doe. Alle relaties, sponsoren, helpers, familie, zij hebben bijgedragen aan de mogelijkheid om te doen wat ik het liefst heb gedaan. Mijn droom waarmaken."

"Door de Dakar heb ik de meest fantastische mensen mogen ontmoeten, mensen die het je gunnen, die je helpen en mensen waartegen ik op kijk. Daarnaast heb ik in die jaren een leerschool gehad die ik thuis nooit zou kunnen krijgen", vervolgt Van Pelt

"Ik heb ook de andere kant van de rallywereld gezien. Zo heb ik vrienden verloren. Wouter Vaarkamp, Kurt Caselli, en ook ikzelf heb het fysiek voor de kiezen gehad, dingen die je aangrijpen. Dingen die aankomen op het moment waarbij je je afvraagt: waar doe ik het voor. Ik doe het voor het doel, het doel wat ik niet heb kunnen realiseren en niet haalbaar zal gaan zijn. De top-20."

Het besluit staat vast, maar Robert van Pelt houdt de mogelijkheid open om in een andere rol terug te keren in de sport. "Ik zal wellicht nog een keer in een andere rol in de rallywereld te zien zijn. Voor een uitdaging als navigator zal ik altijd open staan."