RVS in zwembad wel vervangen

Politiek

ondanks radiostilte

RIDDERKERK – Roestvrijstaal in zwembad de Fakkel in Ridderkerk is twee jaar geleden al onmiddellijk vervangen, voor zo ver het de voor de gezondheid gevaarlijke variant betreft. Andere soorten RVS worden tijdens regulier onderhoud vervangen. Uiterlijk volgend jaar is dat afgerond.

door Geert van Someren

Vragen

Het college van B&W heeft dat geantwoord op vragen van raadslid Lucien Westbroek (Partij 18Plus).

Hij stelde de vragen, omdat volgens RTL Nieuws de gemeente niet had gereageerd op vragen van de omroep over de aanwezigheid van gevaarlijk RVS in het zwembad.

Waarom geen reactie

Westbroek wilde niet alleen weten of dat RVS aanwezig is, maar ook waarom niet op de vragen is gereageerd.

Per ongeluk

Volgens het college is per ongeluk niet gereageerd op de vragen van RTL, terwijl het antwoord wel beschikbaar was.

"Ten onrechte leefde in de organisatie de veronderstelling dat de beantwoording al had plaatsgevonden", zo is meegedeeld aan raadslid Westbroek.