Veel bewoners willen geen oeververbinding die in Ridderkerk uitkomt. (Foto: petitie.nl) (Foto: )

Schrijvende lezers Ridderkerk: Petitie tegen De Brug

Ingezonden

Ridderkerk - Onlangs kreeg ik na meer dan een maand wachten antwoord van het Ingenieursbureau Rotterdam. Dat is een afdeling van de gemeente Rotterdam, die berekeningen moet doen. Daar had ik de onderliggende stukken over de milieuberekeningen met betrekking tot de nieuwe brug tussen Krimpen en Ridderkerk opgevraagd. En alweer is het antwoord niet compleet! Dat is mij bij vragen aan de gemeente Ridderkerk ook al een paar maal overkomen. Ook andere burgers die ik spreek hebben die droevige ervaring.

Men lijkt ook hier weer te denken dat de burger dom is Liegen & bedriegen, en het vertellen van hele & halve onwaarheden lijkt de norm te zijn in de beantwoording door ambtenaren en ingehuurde krachten. Zo heb ik dat deze week ook verwoord bij de wethouder, Peter Meij. Hierdoor ontstaat een negatieve energie. Die veel beter benut kan worden om samen dingen aan te pakken. Ondertussen begint het er steeds meer uit te zien dat Rotterdam miljarden in zijn zak steekt voor metrotunnels, en dat Ridderkerk wordt afgescheept met een budgetbrug van 200 miljoen. De aanlanding komt aan onze kant gewoon op de Rijnsingel uit!!! Niet zoals sommigen hoopten in de velden achter de flats, waar deze ooit is ingetekend. Want dan moeten ze een nieuwe A38 aanleggen, en dat kost ook geld. Men gaat er in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag van uit dat "die boeren" toch niet snappen wat er in hun achtertuin gebeurt. De werkgroep Lucht & Geluid maakt groot bezwaar tegen de aanleg en heeft dat al duidelijk laten weten. Wij willen niet worden opgescheept met de verkeersproblemen van de gemeente Krimpenerwaard. Wethouder Meij is er ondertussen wel van overtuigd dat er nog meer stevig protest vanuit de bevolking moet komen, anders zitten we over een paar jaar met een verkeersinfarct op zowel de Rijnsingel (waar al dat verkeer overheen rijdt) als op de Rotterdamse weg. En de rest van het dorp. Want volgens de plaatjes komt heel Ridderkerk dicht te zitten met auto's!

Wat u kunt doen als bezorgde burger is een bezwaarschrift indienen bij de Metropoolregio informatie@mrdh.nl EN bij de uitvoerenden mail@oeververbinding.nl . Gewoon in een (1) e-mail.

Daarnaast kunt u de petitie tekenen: https://petities.nl/petitions/geen-oeververbinding-tussen-ridderkerk-en-krimpenerwaard?locale=nl Maar een bezwaar indienen moet dan toch nog om voldoende gewicht in de schaal te leggen.

Namens de werkgroep Lucht & Geluid van het wijkoverleg Ridderkerk West,

C.G.J. Broeders