Docente Eveline Steinhart laat wat materialen zien waarmee de kinderen aan de slag kunnen  (Foto: PR)
Docente Eveline Steinhart laat wat materialen zien waarmee de kinderen aan de slag kunnen (Foto: PR) (Foto: )

Brede School begint met DIY Club

Nieuw in de Loods

Ingezonden

Ridderkerk - Het Brede School Ridderkerk jaar gaat weer beginnen. Nieuw dit jaar is de DIY club in De Loods. Speciaal voor kinderen die met hun handen willen werken. In de DIY club gaan kinderen aan de slag met natuur, cultuur en techniek. Kinderen werken met verschillende materialen.

Ze kunnen kunnen timmeren, plakken, knutselen, kleien en nog veel meer. Maar ook technische activiteiten zijn mogelijk. Maak een eigen knikkerbaan, of bedenk hoe je zelf bellende fietsbel gaat fabriceren. Ook kun je werken met vilt en textiel en andere producten uit de natuur. En als het nodig is kunnen kinderen zelfs op een echte naaimachine.

Natuurlijke materialen

Eveline Steinhart een van de 2 docenten vertelt dat er ook gewerkt kan worden met stokken, takken en andere materialen uit de natuur. Je kunt je eigen hut van takken bouwen, met gordijntjes erin van bladeren; Niks is te gek. Het is een echt atelier zegt Eveline enthousiast. Kinderen kunnen zelf aan de slag. Maar wij geven kinderen ook opdrachten. Zo stimuleren wij hun creativiteit. En creativiteit is er bij veel Ridderkerkse kinderen weet Erna Wouters, stedelijk coördinator van de Brede School Ridderkerk.

ontwikkeling

Veel kinderen zijn heel de dag op school al bezig en gaan daarna thuis verder op hun computer. Dat is leuk, maar ook het werken met hun handen en creatief bezig zijn, is heel zinvol voor de totale ontwikkeling van kinderen. Ze leren samen werken, dingen verzinnen, oplossingen bedenken en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Ze ontwikkelen hun eigen talenten. Het ene kind is goed in timmeren, het andere kind maakt de prachtigste dingen van vilt en stof. Ze kunnen trots zijn op hun eigen creaties en zullen ze vol enthousiasme laten zien aan ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en hun vriendjes. Dat levert vast veel positieve reacties op. En dat is goed voor het zelfbeeld van kinderen. Daar groeien ze van lacht Rob Kort de andere docent.

Docenten

Bijzonder aan deze club zijn de docenten. Zij zijn opgeleid om ook les te geven aan kinderen die meer structuur en aandacht nodig hebben. Evelien geeft al 2 jaar les in de Blauwe Club, een brede school activiteit voor kinderen met een lichte psychische beperking. Op verzoek van het wijkteam is de Brede School Ridderkerk in 2017 begonnen met activiteiten voor deze speciale doelgroep. Ze zijn te herkennen aan het blauwe puzzelstukje op de website van de Brede School Ridderkerk. Op zaterdagochtend is er een speciale activiteit. Kinderen uit de zaterdagochtend groep kunnen als de docenten verwachten dat het gaat, doorstromen naar deze groep. Ze kunnen dan uitproberen of het lukt om in deze club te knutselen en creatief bezig te zijn, samen met andere kinderen uit de Brede School Ridderkerk. De structuur is er, de docenten zijn speciaal opgeleid, dus er is alle hoop dat het wel gaat lukken aldus Terry Wisse, Brede School coördinator van Rijsoord. Terry wenst alle kinderen weer een heel mooi Brede School jaar toe.

Dus ga maar gauw kijken allemaal en geef je weer op bij een van de leuke activiteiten die de Brede School Ridderkerk weer organiseert dit eerste blok!

Volgende week staat alle info weer op de website: www.bredeschoolridderkerk.nl.