Stichting Grenze(N)Loze Kunst is terug

Er waren drie exposities te bezoeken door de kunstenaars (Foto: PR)
Er waren drie exposities te bezoeken door de kunstenaars (Foto: PR) (Foto: )

Ridderkerk - Vóór de zomervakantie hebben we u al geïnformeerd over de bijzondere gebeurtenis; Stichting Grenze(N)Loze Kunst ging op stap met internationale en Ridderkerkse kunstenaars naar Gubbio waar een internationale tenstoonstelling met als titel "Ontmoeting tussen kunst en ambacht" werd gerealiseerd.

Het werd een drukke periode waarbij veel van de Nederlandse deelnemers bij de opening aanwezig waren en een aantal vooraf heeft geholpen bij de inrichting van de locaties.

"We kijken terug op een bijzondere, inspannende maar zeer succesvolle 1e keer", aldus Martin en Wilma Impelmans.

Er waren 3 locaties te bezichtigen:

Sala dei Capitani waar vooral de kunstenaars werden gepresenteerd met ieder een eigen plek waar het werk mooi werd gepresenteerd.

In Sala Degli Arconi was een installatie van de Nederlandse kunstenares Toos van Holstein i.c.m. met de keramist uit Gubbio Maestro Giampietro Rampini en Bucchero aardewerk van Maestro Gaetano Rossi.

In de aansluitende zaal werd de expositie voortgezet met kunstwerken en andere werken van lokale ambachtsmensen als Giuseppe Minelli en Tonino Piccotti.

Een 3e expostie was in Palazzo Ducale met werken van Karin Touw en Luca Luciano.

Foto's en video's zijn te zien op facebook en op de website van Studio ImSpa (www.imspa.com)

Blijf ons volgen op onze Facebook pagina "Stichting Grenzenloze Kunst" of via galerie "Studio ImSpa".