Een groep vrijwilligers knapt woning op van een vluchtelinggezin. (foto: PR)
Een groep vrijwilligers knapt woning op van een vluchtelinggezin. (foto: PR) (Foto: )

Start van het seizoen van Elimkerk

Ridderkerk - Afgelopen zaterdag gingen 35 vrijwilligers van de Elimkerk de buurt in om iets te doen voor hun medeburgers.

Op vijf verschillende plaatsen gaven ze een praktische invulling aan het "er zijn voor een ander.''

Zo is er gezongen met bewoners van Het Jasmijnhuis Ridderkerk, mooi en verrassend want muziek raakt alle generaties en haalt zomaar herinneringen naar boven.

Een tuin is aangepakt samen met een mevrouw die dit -door omstandigheden- niet alleen zag zitten om te doen. De dankbaarheid straalde van haar gezicht af en het gaf veel energie om samen de tuin weer netjes te maken.

Ook werd er gewandeld met bewoners van Aafje T Ronde Sant en de zon scheen volop met af en toe een druppel regen.

Er werden spelletjes gespeeld met bewoners van Aafje Reyerheem. Jong en oud beleefde een gezellige middag met elkaar.

Tot slot werd er gesaust in een woning van een vluchtelinggezin die hun leven hier binnenkort gaan opbouwen.

Barbecue

Iedereen zette zich met zijn eigen talent in en er was veel plezier. Na afloop heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende BBQ.