Elmer Bouwer: "Quco moet een begrip worden". (tekst en foto Geert van Someren)
Elmer Bouwer: "Quco moet een begrip worden". (tekst en foto Geert van Someren) (Foto: )

Bar in Balans gaat regionaal als Quco

RIDDERKERK – De stichting Bar in Balans die zich onder andere inzet voor het voorkomen van verspilling van voedsel en een gezondere levenshouding van kinderen, gaat de grenzen verleggen. In eerste instantie van lokaal naar regionaal, maar in een later stadium ook nationaal en internationaal. Daarom wordt deze week de naam van de stichting veranderd in Quco.

"De naam 'Quco' is uit de lucht komen vallen", vertelt Elmer Bouwer, één van de oprichters van Bar in Balans. "Het is geen woord of een begrip uit een buitenlandse taal. Onze marketing man kwam met het idee. De naam klinkt goed. Dertig jaar geleden kende niemand begrippen als Facebook of Twitter. Nu is zelfs google een werkwoord. Met andere woorden, het gaat bij Quco om een volledig nieuw concept."

Bouwer: "Daarachter zit onder andere 'Quco kitchen' met een circulaire kantine en 'Quco education' met een digitaal lesprogramma. Dat lesprogramma gaat over het tegengaan van verspilling van voedsel. Dat wordt nu al gegeven op een aantal Ridderkerkse scholen. De bedoeling is een digitale lesmodule te ontwikkelen, die met hulp van Rabobank 'banking for food' ingang van het schooljaar 2020-2021 kan worden gebruikt.