In de warmte afgelopen zaterdag was een drinkpauze geen overbodige luxe (Foto: PR)
In de warmte afgelopen zaterdag was een drinkpauze geen overbodige luxe (Foto: PR) (Foto: Picasa)

Blessuretijd blijkt twee keer fataal voor Rijsoord

Wim de Rooij

Rijsoord - Tot tweemaal toe was het nota bene oud Rijsoord speler Adair Veiga Lopes, die in de blessuretijd wist te scoren. Eerst bracht hij voor de rust in de 47ste minuut Zwaluwen Vlaardingen op een 2-1 en in de 95ste minuut bracht hij beide ploegen op gelijke hoogte. Gezien het beeld van de wedstrijd een juiste uitslag, maar het zal voor Rijsoord toch wel een beetje als een verlies aanvoelen.

Zaterdag kwam Zwaluwen Vlaardingen op bezoek. Een ervaren ploeg, die ook de nodige inpassingen van nieuwe spelers achter de rug heeft. Een groot deel van de selectie werd vervangen en dus ook de technische staf van Zwaluwen Vlaardingen moest maar afwachten hoe het team zich ging houden in deze eerste competitiewedstrijd. Er ontstond een leuke wedstrijd om naar te kijken met een iets sterker Zwaluwen Vlaardingen. Echter Rijsoord beet goed van zich af, de verdediging zat goed in elkaar en ook volgden er enkele leuke aanvallen. Na nog geen twintig minuten te hebben gespeeld kwam Rijsoord zelfs op voorsprong. Casper Gerritse ging op kracht door en met een mooie beweging liet hij de bal via de onderkant van de lat buiten bereik van doelman Marc van Splunter in het doel verdwijnen; 1-0. Drie minuten voor de rust mocht Rijsoord ook het twee doelpunt aantekenen. Casper Gerritse werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en Romain van Bruggen ontfermde zich over de strafschop; 2-0. Rijsoord zat zo kort voor rust op rozen, echter het moest toch nog een tegentreffer incasseren. Het was eigenlijk het eerste schot op het doel van Rijsoord, maar Adair Veiga Lopes zag kans om twee minuten in blessuretijd doelman Ragip Özrak te passeren; 2-1.

Zoals te verwachten was zochten de bezoekers na de rust nog meer de aanval op. En er kwamen ook kansen voor Zwaluwen Vlaardingen. Aan de andere kant moest Rijsoord aanvallend toch wel inleveren, want het tegenhouden van Zwaluwen Vlaardingen had de hoogste prioriteit. Toch kwamen er wel wat kansjes voor de thuisploeg. Rijsoord bleef hoop houden op een overwinning toen zelfs de officiële speeltijd was gepasseerd. Echter het bleek ijdele hoop, toen Stephan Ooms in de 95e minuut een overtreding in het strafschopgebied maakte. De prima leidende scheidsrechter Bilal Sahiner bedacht zich geen moment en wees naar de stip. En weer was het Adair Veiga Lopes, die het vonnis over Rijsoord voltrok; 2-2.

Meer berichten