De fractie van het CDA in 2014. V.l.n.r. Leen Kruithof, Els Berkhout en Peter Meij. De eerste twee zijn geen raadslid meer; Peter Meij is wethouder in het huidige college. (tekst en archieffoto GvS) (Foto: )

Sociale kaart komt er eindelijk

Na vijf jaar komt de sociale kaart er uiteindelijk

RIDDERKERK – Precies vijf jaar geleden heeft de toenmalige gemeenteraad met grote meerderheid een motie aangenomen van het CDA om een zogeheten sociale kaart voor Ridderkerk te maken. Alleen de SGP stemde tegen. Die 'goede' sociale kaart zou met name actueel en gebruiksvriendelijk moeten zijn.

Vijf jaar later komt die kaart er uiteindelijk. De gemeenteraad heeft voor de nieuwe kaart in een eerder stadium al geld beschikbaar gesteld. Het college van B&W heeft de gemeenteraad per brief geïnformeerd dat Ridderkerk gaat samenwerken met de organisatie Mijn Buurtje.

"Mijn Buurtje is een grote speler in Nederland op het gebied van de ontwikkeling van de sociale kaart", stelt het college in de brief. "Na de opdrachtverlening wordt in samenspraak met de gemeente besloten hoe de sociale kaart er precies uit gaat zien. We streven ernaar de nieuwe sociale kaart in januari 2020 online te kunnen plaatsen".

Bijschrift: