Sunshine Cleaners is Live in Bluezy te horen (Foto: PR)
Sunshine Cleaners is Live in Bluezy te horen (Foto: PR) (Foto: )

Livemuziek in Bluezy

Ingezonden

met Sunshine Cleaners

Ridderkerk - In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 5 september 2019 om 20.00 uur de Nederlandse band Sunshine Cleanersin de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

De naam van dit trio is geïnspireerd door de film 'Sunshine Cleaning'. Daarin beginnen twee zussen een gelijknamig schoonmaakbedrijfje, dat is gespecialiseerd in het opruimen van plaatsen delict en andere onheilsplekken. Sunshine Cleaners doen in wezen hetzelfde, maar dan op muzikaal gebied.

Gebroken harten

Hun repertoire bestaat uit murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front, onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.


Jacqueline Heijmans (zang) en de van Champagne Charlie bekende Sjef Hermans (zang/gitaar) laten zich inspireren door een reeks singer songwriters die het aandurven om in songs ook hun donkere kant te tonen. Ook halen ze regelmatig materiaal uit The American Folk Anthology van onder het stof en poetsen die vervolgens keurig op. Zo gaan die liedjes, die vaak tijdloos zijn en soms zo schrijnend als het leven zelf, weer een beetje stralen. Al was het maar door de muzikale inkleuring van multi-instrumentalist Geert de Heer (Champagne Charlie).

Project

Inmiddels hebben ze een project rond de muziek van Blaze Foley en Townes van Zandt "Sad Songs For Us To Bear" opgezet en in april verscheen hun eerste album "Silent Voices" met liedjes die zijn geïnspireerd door de gevangenisgedichten van Dietrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die betrokken was bij de voorbereiding van een aanslag op Hitler en daarom in 1945, twee weken voor de bevrijding, door de Nazi's werd opgehangen.

Meer berichten