Ook het Trammuseum werd tijdens het uitje aangedaan (Foto: PR)
Ook het Trammuseum werd tijdens het uitje aangedaan (Foto: PR) (Foto: )

Met HIARZ naar Ouddorp

Ridderkerk - Dinsdag 13 augustus stond een reis naar Ouddorp op het programma. We vertrokken al vroeg met een volle bus naar onze bestemming.

Dit was de RTM (Rotterdamse Tramweg Maatschappij] (Trammuseum) in Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Hier is een fraaie collectie stoom- en diesellocomotieven en rijtuigen te bezichtigen, die vroeger in het bezit waren van de RTM.

We werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie en een gebakje. Een gids kwam uitleg geven over het ontstaan van het museum en hetgeen er te zien is, waarna een rondleiding volgde.

Daarna kregen we een goed verzorgde lunch. We stapten na de lunch in het treintje en reden langs de Brouwersdam naar de Grevelingen. Even wachten tot de boot kwam waarmee we een rondvaart gingen maken door de prachtige natuur. Jammer dat we geen zeehonden hebben gezien.

Na de vaartocht terug met de trein naar het museum waar de bus stond. We reden naar Scherpenisse waar we gingen dineren in het wokrestaurant Nieuw Eiland Tholen. Iedereen kon hier kiezen uit het vele eten dat er klaar stond. Na de overvloedige maaltijd was het tijd voor de terugreis. We hebben genoten en hadden ook nog eens de hele dag schitterend weer!!. Direct na thuiskomst viel er een plensbui. Wat hebben wij geluk gehad.

Meer berichten