Aanvoerder Merencia nam de beker in ontvangst (Foto: RVVH.NL)
Aanvoerder Merencia nam de beker in ontvangst (Foto: RVVH.NL) (Foto: Roelie 't Jong)

RVVH wint Ridderkerk toernooi

Arie Verveer/RVVH

regenachtig slot van speelweek

Ridderkerk - Zaterdag heeft RVVH de finalestrijd tegen hoofdklasser Rijsoord toch weten te winnen. Op de natte Bolnesserberg waar eerst de troostfinale door Slikkerveer met 8-1 gewonnen werd van Bolnes, trapte RVVH om half drie af tegen Rijsoord. Door de regen was het voor beide teams lastig om er toch een mooie finalestrijd van te maken. Op het slechte en gladde veld van Bolnes kwamen er maar weinig echte hoogtepunten van beide partijen.

Na een klein kwartier werd een vrije trap van Papito Merencia met moeite gepakt door keeper Ragip özrak. In de 25e minuut trok Mahmut Sönmez de bal uitstekend voor het doel, maar Brandon Könemann kwam net te kort om de bal binnen te koppen.

Keeper Nick Sanders had het vrij makkelijk, Rijsoord stichtte weinig gevaar voor zijn doel.

Beide team zochten na 45 minuten snel de kleedkamer op. De nul-nul stand stond nog altijd op het scorebord.

Na de rust kreeg Rijsoord de voorsprong op een presenteerblaadje, na een lichte overtreding van RVVH binnen de zestien legde scheidsrechter Laros de bal al op de stip. Jimmy v/d Vaart verzilverde de strafschop.0-1 voor Rijsoord.

In de 53e minuut kon keeper Sanders met een prima redding de 0-2 voorkomen. Trainer Ronald Hulsbosch bracht enkele verse krachten in om de stand nog in evenwicht te brengen. RVVH ging met meer druk naar voren spelen, en er kwamen ook enkele mogelijkheden. Brandon Könemann zag een hard schot geblokt worden door keeper Ozrak.

In de slotfase van de wedstrijd moest er nog gescoord worden. Mahmut Sönmez kwam weer eens met een uitstekende voorzet, maar Gino Stolk schoot de bal hoog over het doel. Even later was het wel raak, Thomas van Prooijen gaf de bal hoog voor en Brandon Könemann kopte de 1-1 binnen.

Könemann had direct daarna de 2-1 binnen kunnen werken, maar weer stond keeper Ozrak een treffer in de weg. In de laatste minuut schoot Gazar Dermendjan na een fraaie actie net naast en Ismael Celen schoot over.