Foto:

Natuurwandeling in het Waalbos

Ridderkerk - Dinsdagavond 27 augustus organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. We wandelen tot het donker wordt en dat is ca. 21.15 uur.

In deze tijd van het jaar zijn de planten grotendeels uitgebloeid. Wel zijn er veel zaden en vruchten te zien. Vogels met jongen zitten in de struiken en eten van de bessen. De vogeltrek komt al een beetje op gang. Met goed weer zijn er s avonds ook nog wel libellen te zien. Ook vleermuizen vliegen nog rond. In het Waalbos zijn dit in ieder geval de gewone en de ruige dwergvleermuis en de rosse vleermuis. De laatste tijd zien we ook af en toe weer een ransuil langs vliegen in het donker.

Zaterdag 31 augustus (van 9.00-14.00 uur) is er weer een natuurwerkdag in het Waalbos. We gaan dan de bijen- en vlinderidylle maaien en hooien en wilgenopschot verwijderen. We kunnen alle hulp gebruiken. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via de website.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Op 20 september is de laatste avondwandeling van dit jaar.

De wandeling start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, donatie welkom. Rond 21.30 uur zijn we weer terug. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl

Meer berichten