Foto:

Zomerpakketten voor gezinnen die een steuntje nodig hebben

Ridderkerk - Ook dit jaar is bij Present Ridderkerk de Zomerpakkettenactie gehouden. Samenstellers gaven zich op en brachten prachtig en met zorg samengestelde pakketten bij gezinnen die een extra steuntje kunnen gebruiken.

De zomer is voor veel mensen een tijd van gezellige dagjes uit of op vakantie in binnen- of buitenland. Maar voor sommige Ridderkerkse gezinnen juist een zorg erbij. Zes weken zomervakantie zijn best lastig te overbruggen wanneer je wegens gezondheid of om financiële redenen niet op vakantie kan.

Een aantal van deze gezinnen zijn daarom de afgelopen weken verrast met een vrolijk zomerpakket.

De pakketten zijn samengesteld door vrijwilligers en gegeven aan gezinnen die aangemeld zijn door maatschappelijke organisaties zoals het wijkteam. Zij kennen de zorgen in de gezinnen en wensen hen daarom een mooi pakket toe. Doordat we hulpverleners ook vragen naar leeftijden, hobby's en interesses kunnen de vrijwilligers echt een pakket op maat samenstellen. In het pakket ging net als vorig jaar ook weer een boekje met tips voor leuke activiteiten in Ridderkerk.

Het samenstellen deden inwoners van Ridderkerk alleen, met een groep of hun gezin. Waar kon werden gezinnen met een vergelijkbare gezinssamenstelling aan elkaar gekoppeld.

Bij het geven van het pakket vonden mooie en waardevolle ontmoetingen plaats. Maar het was soms ook spannend en onwennig omdat je elkaar niet kent en elkaars gelijke mag zijn, zowel bij het geven als ontvangen. "Erg mooi om hier als gezin bewust mee bezig te zijn en gezamenlijk te brainstormen over wat er in het pakket zou gaan." Aldus een vrijwilliger.

Het is mooi wanneer er een moment van echt contact is bij de overhandiging van het pakket want dat is uiteindelijk het doel van Present: een ontmoeting creëren door een brug te slaan waarbij je hulp kunt geven en ontvangen. Op deze manier is de zomer voor 20 gezinnen wat zonniger geworden.