Afvoer grof vuil hervat

RIDDERKERK – De afvoer van grof huishoudelijk afval uit de milieustraat aan de zuidkant van Ridderkerk is hervat. Bar Afvalbeheer heeft dat meegedeeld. De firma Reniwi was onlangs gestopt met het ophalen van dat soort afval, als gevolg van de problemen bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB. Daar zijn vier van de zes verbrandingslijnen wegens technische problemen buiten gebruik. Het zal nog vier tot zes maanden duren voor die problemen zijn opgelost. Grof huisvuil of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, zoals meubels of vloerbedekking, maar geen witgoed. In de gemeente Ridderkerk kunt u 1 maal per maand uw grofvuil gratis laten ophalen.Maak een afspraak via telefoonnummer (0180) 451 234.

Heeft u spullen die nog herbruikbaar zijn, dan kunt u deze gratis laten ophalen door Opnieuw & Co of door kringloopwinkel het Snuffelpand (telefoonnummer 06-57991077). Zij halen de spullen op wanneer het u uitkomt.