Het Koningsplein puilde uit van de bezoekers tijdens het evenement Radionl in 2018. Dit jaar staat onder meer een optreden van Frans Bauer op het programma. (archieffoto Otto Goedhart) (Foto: )

Geen actie gemeente voor schaatsbaan

door Geert van Someren

RIDDERKERK – Het college van B&W zal niet zelf op zoek gaan naar een organisatie met een plan voor een schaatsbaan op het Koningsplein. Dat blijkt uit antwoorden die het college heeft gegeven op vragen van het PvdA-raadslid Jeroen Rijsdijk. Die constateerde dat er al een aantal jaren niet meer kan worden geschaatst en dat het een geliefd evenement was.

Mocht er een organisatie met een plan komen, dan gaat het college dat op tal van aspecten beoordelen. Niet uitgesloten is, zo blijkt uit het antwoord, dat de gemeente op kleine schaal financieel wil bijdragen. Op dit moment steunt de gemeente de organisatie van het feestweekeinde in september dat wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Ridderkerk (SER). "Net als in 2018 is besloten dat de SER indien nodig eenmalig een beroep kan doen op een gemeentelijke bijdrage van maximaal 26.840 euro", aldus het college. Dat geld komt uit het budget voor participatie. Het feest van september vorig jaar duurde een week en is inmiddels geëvalueerd. Daarop zijn een aantal zaken bijgesteld, onder andere wat betreft het optreden van de beveiliging en de spreiding van toiletten.

Het feestweekeinde vindt plaats op 13 en 14 september. Zaterdagavond verzorgt Radionl een muzikaal evenement met als titel "Hollands hart".