Meer ruimte voor woningbouw aan de PC Hooftstraat. (tekst en foto GvS)

Contract ontwikkelen PC Hooftstraat

RIDDERKERK – De gemeente Ridderkerk heeft een intentieovereenkomst afgesloten met het bedrijf Bemog voor het opstellen van een stedebouwkundig plan voor de PC Hooftstraat. Het college van B&W wil dat het bij het centrum liggende gebied wordt opgeknapt. Onder andere zouden er woningen moeten komen.

Ten opzichte van de huidige situatie zijn op en rond het plein drie belangrijke ontwikkelingen. Met een aanpassing van het Integraal Accommodatieplan is door de gemeenteraad ingestemd dat de nieuwbouw van een sporthal van tafel is. De jongerencentra De Loods en Gooth zullen op termijn verhuizen naar het sportpark Ridderkerk. De Toyota/Suzukidealer aan de PC Hooftstraat is verhuisd naar Cornelisland.

Die drie zaken scheppen ruimte voor woningbouw.

Bemog is een middelgrote, zelfstandige projectontwikkelaar die is gevestigd in Zwolle. Het bedrijf realiseert projecten in heel Nederland.