Björn Ros wil meer betaalbare woningen. (tekst en archieffoto GvS)
Björn Ros wil meer betaalbare woningen. (tekst en archieffoto GvS) (Foto: )

Pleidooi Groen Links voor hoogbouw

RIDDERKERK – Voor raadslid Björn Ros (GroenLinks) is het simpel. Er zijn meer woningen nodig in Ridderkerk en vooral woningen die betaalbaar zijn. "Er is een enorme woningbouwopgaaf. Bij de reconstructie in het centrum komen er minder woningen terug dan er stonden. We willen ook in Ridderkerk wat groen is groen houden. Dan moet je hoogte in".

Ros houdt zijn pleidooi in de gemeenteraad, waar met de behandeling van een kaderbrief vooruit werd gekeken naar de behandeling van de begroting voor 2020 in november. Wethouder Marco Oosterwijk is in zijn reactie niet enthousiast. Hij wil vasthouden aan de regionale afspraken over woningbouw. Ook diverse andere raadsleden zijn terughoudend. Ros wil tevens dat waar mogelijk tijdelijk 'tiny houses' komen, ook al gaat dat om kleine aantallen. Karin Kayadoe (Leefbaar) doet de suggestie om die kleine huizen als extraatje bovenop platte daken te zetten, een concept dat elders in de regio is gerealiseerd.