Tas voor kinderen Voedselbank Ridderkerk

Ridderkerk -  Nooit op vakantie gaan, omdat je ouders het helaas niet kunnen betalen?

Ook in Ridderkerk zijn er veel kinderen die dat overkomt.

De diaconieën van Ridderkerkse kerken, aangesloten bij het Interkerkelijk Diaconaal Beraad (IDB) Ridderkerk hebben besloten hier iets aan te doen.

Vanwege de privacyregels hebben de kerken contact opgenomen met de Voedselbank Ridderkerk. De kinderen van de ouders die hier komen, krijgen een vakantietas vol met leuke doe-activiteiten en andere leuke dingen.

Zo krijgen ze een 10 banenkaart voor het zwembad met een prachtige, heuse en hippe badhanddoek; toegang tot Jeugdland; midgetgolf, lees- of prentenboek, mooie kleurpotloden/stiften, tegoedbonnen voor heerlijke ijsjes, zak met snoep, kabouterroute Waalbos, midgetgolf spelen, kortom te veel om op te noemen.

Kortom, een tas vol doe-activiteiten, zodat ook voor deze kinderen de zomervakantie een niet te vergeten belevenis kan worden!

Naast de bijdragen van de kerken hebben veel sponsoren zeer spontaan hun medewerking toegezegd dit fraaie initiatief te ondersteunen.

Genoemd mogen worden: Sport en Welzijn, commissie Jeugdland, stichting Fonobori, Stichting Ridderkerk Lezen OK?!, Hema, Starfood Dillenburgplein, Nikki aan het Koningsplein, Wijk-Idee-Team Rijsoord, Chr. Boekhandel De Kandelaar,"Smileys, sweetest giftshop" aan het Vlietplein, RMC De Hole Ridders ( midgetgolf).

Dankzij hun spontane en soms genereuze bijdrage is de tas overvol geworden! Waarvoor hartelijk dank!

De kerken zijn vast van plan dit project Vakantietas ook de komende jaren voort te zetten.