Foto:

Vóór vrijwilligers dóór vrijwilligers

Ridderkerk - Woensdag 3 juli jl. was de Paradijshoeve een plek voor ontmoeting tussen vrijwilligers.
Bewoners en vrijwilligers van de Poort werden verwend met een heerlijk diner.

Het initiatief lag bij Harriette Mesland, eigenaar van de Paradijshoeve. Met regelmaat ontmoet zij een groep vriendinnen die met elkaar een avond op pad gaan. Dit keer besloot men om iets te willen doen voor andere mensen.

De coördinator van Present Ridderkerk ging met dit aanbod naar de Poort. Hier wonen 8 jonge mensen met een beperking, zo zelfstandig mogelijk.
Na een leuke kennismaking met beide partijen ontstond al snel het idee om met de bewoners van de Poort te eten. Ook kwamen de vele vrijwilligers ter sprake die veel voor de bewoners van de Poort betekenen. Dus besloten ze om ook hen uit te nodigen voor een heerlijk diner.

Op de dag zelf stonden de vriendinnen een aantal uur in de keuken en is er een heerlijk Italiaans buffet voorbereid voor 40 gasten.

Om 18:00 werden iedereen verwelkomd door de bewoners van de Poort. Het bestuur, de kook- en tuinvrijwilligers werden verrast met heerlijke soep, pastas, salades en een ijsbuffet. De verzorging was geweldig en het ontbrak niemand aan iets.
Op deze manier werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun soms al jarenlange inzet voor de bewoners.

Reactie van bewoners van de Poort: "Ik heb er gewoon geen woorden voor dat een groep mensen die wij helemaal niet kennen dit allemaal voor ons gedaan heeft."

Wil jij ook een betekenisvolle vrijwilligerservaring op doen?

Neem dan contact op met een van de coördinatoren Jojanne van Duinen tel nr: 06 130 230 94 of Jolanda Haan tel nr 06 13 15 35 10 of mail naar info@presentridderkerk.nl