Natuurwerkdag

Ridderkerk - Op zaterdag 13 juli 2019 gaat Stichting Natuurbeheer Waalbos weer aan de slag in het Waalbos. Dit keer gaan we de vlinder- en bijenidylle sinusmaaien, de boomgaard verder maaien en hooien en wat opschot verwijderen. Sinus maaien is het deels maaien van de velden zodat een deel van de vegetatie aanwezig blijft voor de rupsen van de vlinders om te overleven. Bij de volgende maaibeurt zal dan het volgende deel van de vegetatie gemaaid worden. Op deze wijze zijn er altijd bloeiende kruiden aanwezig voor de vlinders en bijen. We kunnen alle hulp gebruiken, kennis is niet nodig en gereedschap en handschoenen ook niet. Oude kleding is wel handig. Wilt u ook eens een keertje helpen, dan kunt u zich aanmelden via info@onswaalbos.nl

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

We verzamelen om 9.00 uur op het parkeerterrein aan de Waalweg, gelegen achter het parkeerterrein van Ross Lovell en werken tot ca 13.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade. We eindigen met een broodje. Wel graag even aanmelden in verband met benodigde aantal broodjes.
Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl

Meer berichten