Natuurwandeling door waalbos

Dinsdagavond 9 juli organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. We wandelen tot het donker wordt en dat is ca. 22.00 uur.

De vogels hebben inmiddels vliegvlugge jongen. Zo zijn er nog jonge kieviten te zien en jonge blauwborsten en kneutjes. Verder zijn de sprinkhaanzanger, de rietzanger en de karekiet zijn te horen en soms te zien. Daarnaast kunnen we 's avonds ook het geluid van een veenmol horen. Dit is een soort krekel is aan de rand van het water in een holletje geluid maakt. Omdat de veenmol ook aan wortels eet, is hij zeer zeldzaam omdat ie zwaar bestreden wordt door de landbouw. In het Waalbos komt hij dus maar op een enkele plek voor. Met een beetje geluk zien we ook nog een jagende uil langs komen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Op 27 augustus en 20 september zijn er ook avondwandelingen.

De wandeling start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3. Deelname is gratis, donatie welkom. Rond 22.00 uur zijn we weer terug. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl

Meer berichten