Onderweg kregen de deelnemers heerlijk biologisch fruit en water (Foto: PR)
Onderweg kregen de deelnemers heerlijk biologisch fruit en water (Foto: PR) (Foto: )

Fruitzaam tussendoortje bij Diabetes Challenge

Ridderkerk - Ondanks de warme dagen is de opkomst bij de Diabetes Challenge erg goed. Wekelijks lopen er tientallen deelnemers mee met de verschillende routes. Vanaf begin mei wordt er wekelijks gewandeld waarbij de routes telkens ietsje langer worden. De routes variëren nu tussen 5 en 10 kilometer. Afgelopen keer kregen de deelnemers een heerlijk verfrissend tussendoortje van Fruitzaam.

Fruitzaam is het Ridderkerkse bedrijf dat biologisch fruit levert. Peter Maaskant van handbalvereniging Saturnus zorgde voor een beker water. Hier waren de deelnemers erg blij mee wat want het was een warme dag. De hele zomervakantie wordt er elke maandagavond vanaf 19.00 uur gewandeld. Eind september is de landelijke afsluiting van de Challenge in Den Haag.

Zaterdag 28 september starten alle wandelroutes vanuit schaatsbaan De Uithof. Deelnemers kunnen die dag zelf kiezen welke afstand zij willen wandelen. Er is een 3, 5, 10, 15 en 20 kilometer route. De deelnemers van de 3 of 5 kilometer wandelen door natuurgebied De Uithof (met volledige geasfalteerde paden). De wandelaars van de 10, 15 of 20 kilometer route wandelen door de duinen! Meer informatie volgt nog. Heeft u vragen over dit wandel initiatief? Neem dan contact op met Diana Maaskant (Het Doktershuis) of Jesper Lagendijk (Facet Ridderkerk) via 0180 – 43 23 50 of per mail jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.