Het weer werkte over het algemeen prima mee tijdens de Fiets4daagse ZHZ (Foto: Leen Kruithof)

Fiets4daagse ZHZ blijft grandioos

Ridderkerk - De 39ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, is wederom een succes geworden. Dit jaar gingen ongeveer evenveel fietsers van start als vorig jaar (372) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen. De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde. Het weer was iedereen goed gezind; veel zon en alleen op woensdag aan het einde van de route een flinke regenbui! De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

Keuze van afstand

Door de keuze van afstand (15, 30 of 60 km) bepaalde de deelnemer zelf zijn eigen inspanning. De meeste deelnemers kozen wel voor de 15 km. Het merendeel bij deze afstand bestond uit jonge deelnemers, al of niet samen met vader, moeder, opa of oma. De 60 km was een ware uitdaging voor de gevorderden. Niet iedereen was in staat om alle dagen mee te rijden, maar dat is ook geen verplichting.

Door Zuid-Holland-Zuid

De eerste dag van de fietsvierdaagse ZHZ begon met zonnig weer. De sfeer was uitstekend en de route liep voor de 15 km en 30 km rijders door Ridderkerk, Heerjansdam en Barendrecht. De toerrijders (60 km) gingen op zoek naar mooie wegen in de Krimpenerwaard.

De route op de tweede dag (ook zonnig) liep voor de 15 km door Ridderkerk en voor de 30 km rijders naar Alblasserdam en Ridderkerk. De toerrijders gingen de Alblasserwaard in.

Op de derde dag was het spannend of wel gefietst kon worden. Regen, maar ook onweer, dreigde spelbreker te worden. Gelukkig ging alles door en werd door de 15 km- en 30 km-rijders Barendrecht, Heerjansdam en Zwijndrecht bezocht. In de buurt van Plantenkwekerij Van Nes werden de deelnemers onthaald op een behoorlijke (natuurlijke) douche. De meesten haalden drijfnat de finish. De toerrijders gingen vanwege het weer richting Spijkenisse.

De vierde en laatste dag was er één zonder een wolkje aan de lucht. De rijders van de 15 km en de 30 km bleven in de buurt van Ridderkerk, maar de 60 km rijders reden nog even naar Albrandswaard, Barendrecht en Rhoon. Alle rijders werden in het feestelijke Rijsoord onthaald met muziek. De rijders en rijdsters reden hun laatste kilometer door de Mauritsweg op weg naar de bloemen en medailles.

Finish

Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de finish weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van de dames en heer van de RaboBank in de kantine van de VV Rijsoord de welverdiende medaille. In deze kantine van de plaatselijke voetbalvereniging kon met een hapje en een drankje genoten worden. Voorzitter Leen Kruithof bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en de sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. De commissie FIETS4DAAGSE ZUID-HOLLAND ZUID hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Als laatste werd de grote verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. Winnares van de fiets van Verschool werd mevrouw of heer Van Harmelen. De winnares van de Foopla foto ter waarde van € 100 van Sign Power is Ilonana v.d. Hoeven.

De datum voor volgend jaar van de 40ste editie is nu al bekend, nl. 22 t/m 25 juni 2020.

Foto's

De vele foto's die tijdens de vier avonden door de organisatie gemaakt zijn, zijn te zien op de eigen website; www.fiets4daagsezhz.nl. Ook op Facebook was de Fiets4daagse actief.