Bij Saturnus '72 strijden ze tegen de ziekte van Duchenne, een ziekte die de 7-jarige Jari heeft. (Foto: Jos Wesdijk) (Foto: Jos Wesdijk)

Saturnus'72en Spieren voor Spieren

Ridderkerk - De S.V. Saturnus '72 is de uitdaging aangegaan om Daisy(14), wiens broer Jari(7) de ziekte van Duchenne heeft, te helpen met het ophalen van donaties voor de stichting Spieren voor Spieren. Zij strijden voor een wereld waarin kinderen niet lijden aan of onder een spierziekte.

Zaterdag 22 juni wordt de actie afgesloten met een sponsorloop. Wethouder Henk van Os zal om 09.30 uur het startschot geven voor de loop die start bij de kantine van Saturnus'72 op het Reyerpark. Er kan gelopen worden op de Standaard routes van 5 en 10 kilometer door Ridderkerk. De kosten bedragen € 10,- (5 km) en € 12,50 (10 km). Een Spieren voor Spierenshirt kost € 15,-. Er zijn bij Saturnus'72 op het Reyerpark kleedkamers beschikbaar. Inschrijven kan via website Inschrijven.nl. Vandaar door naar de datum 22 juni en de loop Spieren voor Spieren Ridderkerk. Ook kan via de link: http://inschrijven.nl/form/2019062250950-nl

Het actie comité, onder leiding van voorzitter Peter Maaskant, hoopt dat de loop een succes wordt en zal bijdragen aan de strijd tegen de spierziekte Duchenne. Zaterdag zal ook bekend worden wat deze actie heeft opgebracht.