Eshuis Fotografie

'Special Tours' op Het Huys ten Donck

Ridderkerk - Na het succes van voorgaande seizoensrondleidingen en eerste Special Tour met Anouk van Tetering van AnoukArt tijdens haar wintertentoonstelling op Het Huys ten Donck, wordt deze lente een nieuwe Special Tours rondleiding georganiseerd op 18 mei aanstaande.

Tijdens een Special Tour leert u de buitenplaats in haar volle glorie te beleven en met een gemleerd gezelschap te genieten van de verhalen over de unieke eigenschappen van de buitenplaats en alle bijzondere flora en fauna.

Het bijzondere aan de Special Tours is dat er naast de reguliere rondleiding door het Hoofdhuys en Park een extra verdieping in het programma plaatsvindt met een genodigde expert. Opdat er voor u naast de cultuurhistorie telkens een nieuwe laag wordt ontrafeld van de wonderen in de wereld van deze unieke buitenplaats. Ditmaal met Peter Verhoef, vak deskundige op het gebied van tuin- en parkaanleg van (historische) buitenplaatsen. Als landschapsarchitect en groen erfgoed specialist zal Peter Verhoef aan de hand van zijn rondleiding inzicht bieden in wat de wereld van Hollandse historische buitenplaatsen en in het bijzonder Buitenplaats Het Huys ten Donck - zo uniek maakt.

U wordt door Jonkvrouw Catharina Groeninx van Zoelen en Peter Verhoeff samen op Het Huys ontvangen voor de rondleiding langs het nationaal en internationaal gerenommeerde Rococo stuc- en houtsnijwerk met toelichting over de geschiedenis van de buitenplaats verbonden aan de stad Rotterdam, de VOC, het Konsingshuis en de eeuwenlange verbintenis met de regentenfamilie Groeninx van Zoelen. Naast het authentieke interieur kunt u nu voor het eerst ook de nieuwe duurzaamheidsmaatregelen bewonderen die inmiddels in het monumentale Huys ten Donck zijn toegepast na een grootschalig restauratieproject vorig jaar gesteund door Ministerie OCW, Stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Berhard Cultuurfonds, Job Dura Fonds en Gemeente Ridderkerk. Na een kleine high tea in de Eetkamer vervolgt zich uw buitenrondleiding door het Landschapspark met Peter Verhoeff.

De ochtendrondleiding start om 10:30 (en eindigt rond 13:00 en de middagrondleiding start om 13:00 (en eindigt rond 15:30).

De prijs is 36,- per persoon, inclusief kleine high-tea en de rondleiding binnen- en buitenshuis.

U kunt zich inschrijven via www.huystendonck.nl/activiteiten.

Voor meer informatie zie www.huystendonck.nl of mail naar ontvangen@huystendonck.nl.

Meer berichten