Fonkelnieuw jacht vaart voorbij

RIDDERKERK – Tijdens zijn tocht langs Ridderkerk over De Noord en de Nieuwe Maas trekt de "Dreamboat" veel belangstelling. Het is een volgens een nieuw concept gebouwd schip met een lengte van 90 meter van Oceanco uit Alblasserdam. Aan boord van het luxueuze schip kunnen 23 gasten en ongeveer 30 bemanningsleden verblijven. De bedoeling van het nieuwe ontwerp is dat het ingetogen chic oogt. Vrijwel alles in het interieur is specifiek voor het schip gemaakt. Uiteraard ontbreken een zwembad en jacuzzi niet. Technisch is het superjacht een hoogstandje. Eerder is gepubliceerd dat dit eerste exemplaar van de nieuwe lijn waarschijnlijk is gebouwd voor de Amerikaanse miljardair Arthur M. Blank. Hij zou er ruim 200 miljoen euro voor betalen. Oceanco zelf is echter zoals te doen gebruikelijk bij jachtbouwers, zwijgzaam over wie de opdrachtgever is. Een woordvoerder wil wel bevestigen dat het schip op de foto de Dreamboat is. De werf heeft inmiddels iets meer dan dertig superjachten gebouwd. (tekst en foto Geert van Someren)