De wethouder antwoordde op vragen van Björn Ros (Foto Jos Wesdijk)
De wethouder antwoordde op vragen van Björn Ros (Foto Jos Wesdijk) (Foto: Jos Wesdijk)

"Geen vertraging Afvalplan"

RIDDERKERK – Wethouder Marten Japenga verwacht niet dat het besluit van Albrandswaard om de besluitvorming hoe daar wordt omgegaan met het inzamelen van afval uit te stellen tot oktober, zal leiden tot vertraging in Ridderkerk. De wethouder heeft dat geantwoord op vragen van Björn Ros (GroenLinks) in de gemeenteraad van Ridderkerk.

Bij het aanvragen van offertes voor het aanbesteden van de afvalinzameling, trekken de drie gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk met elkaar op. De verwachting is dat die samenwerking tot lagere kosten leidt. De gemeenteraad van Albrandswaard wil echter eerst meer duidelijkheid over het omgaan met ondergrondse containers.

"Het uitrollen van het Afvalplan in Ridderkerk kost tijd", aldus Japenga in de Ridderkerkse gemeenteraad. "Ik ga er daarom niet van uit dat het besluit nadelige consequenties voor ons heeft". (Geert van Someren)