Opheffingsuitverkoop bij Put aan de Ringdijk. (tekst en foto Geert van Someren)

Zes dijkwoningen op plaats van woonwinkel

RIDDERKERK – Het Ridderkerkse college van B&W heeft in principe het licht op groen gezet voor de bouw van zes dijkwoningen in het middelhoge respectievelijk dure segment aan de Ringdijk. De woningen komen op de plaats waar tot nu toe Put Wooncomfort is gevestigd. De interieurzaak die ruim veertig jaar heeft bestaan, houdt momenteel opheffingsuitverkoop.

Het college zal de gemeenteraad vragen een verklaring "van geen bedenkingen" af te geven. Indien door de belanghebbenden geen bezwaren in de vorm van zienswijzen worden ingediend, is het college bevoegd namens de raad de vergunning voor de bouw te verlenen. Worden wel zienswijzen ingediend, dan komt de zaak alsnog ter vaststelling aan de orde in de gemeenteraad.

Volgens het college van B&W heeft de bestaande bebouwing geen historische waarde, maar is de Ringdijk in het algemeen wel aangewezen als een dijk met een hoge waarde. De nieuwe woningen zullen qua uiterlijk aansluiten bij de omgeving. De koopsommen zijn vanaf 375.000 euro. Het plan is om volgend jaar met de bouw te beginnen.